"Hjärtats tankar & funderingar"

Någon som vet?

Jag har redigerat ett antal bilder från vår senaste semester till Dubai, som jag sedan lagt i en viss ordning på ett USB-minne. Men, när jag skall titta på bilderna på tv:n så ändrar bilderna ordning och hamnar "huller och buller". Varför? Någon som vet hur man skall göra för att de skall visas i den ordning man själv vill? Berätta gärna!

Kram Milla

Burj Khalifa, DubaiFoto: Camilla Thieme

Inlagt 2014-12-16 13:45 | Läst 3414 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Säkerligen nån inställning på tv:n, börja felsök på den!
Lightroom kan göra att alla hamnar i ordning. Det är mitt tips, att skaffa LR eller om du har det redan, använd den funktionen.
I princip all program för bildredigering och visning kan sortera bilder efter olika kriterier. Detta är inte ett fel på TV'n utan bara en inställningssak. Det vanligaste är att sortera efter:
Bildnamn
Fotograferings (eller redigerings) tidpunkt
Random (dvs. slumpvis, verkar vara det som din TV är inställd på just nu)

Läcker bild för övrigt. Bra exempel på när förvrängt perspektiv förbättrar bilden och inte tvärs om
Mycket bra bild, men en kuslig byggnad. Det fick gå snabbt att få blandad betong upp till toppen,
när de hade kommit upp i höjd. Den fick inte stelna på vägen upp, så de sköt upp den genom rör med en speciell "kanon"!
När Du ta upp tummarna i Ditt USB-minne så finns i översta raden en "knapp" som har 6st rutor. Klicka på den! Det är sorteringsknappen. Om Du välja "Namn", så sorteras bilderna efter bildnummer som kameran har givit, vilket betyder att de kommer i kronologisk ordning.
Du kan ha en egna nummer om Du vill ha en annan ordning, men tar inte 1,2,3 osv eftersom datorn sortera till exempel nr 11 efter nr 1 och nr 20 efter 2. Ta hellre 001, 002, 003 osv.