"Hjärtats tankar & funderingar"

TBE Vaccination


Så var det dags igen. Denna gång skall jag ta min tredje dos mot TBE. De två första gångerna jag vaccinerade mig fick jag enorm smärta i min vänstra arm, (där vaccinet sprutades in) och armen domnade bort i ett helt dygn! Jag kunde inte lyfta den och fick hjälp att klä på mig. Blev faktiskt riktigt rädd kan jag tala om. Gissa om jag drog mig för att ta min andra dos... Trodde faktiskt inte att det skulle bli samma sak en gång till, men det blev det! Trots att jag inte är allergisk mot ägg eller höns (då kunde man tydligen få en reaktion). Nu drar jag mig för att gå dit igen, men jag skall. Troligtvis kommer jag att få en liknande reaktion.

Har någon av Er drabbats av samma sak på grund av vaccin? Jag berättade för Handens sjukhus, (där jag vaccinerade mig) vad som hade hänt och de sade att det kunde ske, men att det var väldigt ovanligt. Typiskt mig att bli drabbad ;o)

Tänk att ett så litet djur kan göra sådan stor skada... Och så går man omkring och är rädd för ormar etc. när fästingar är minst lika farliga. Jag har på nära håll sett hur illa det kan gå för personer som fått TBE, så till Er som inte har vaccinerat Er, gör det!!!  Var rädd om Dig!

Kram Milla


Foto: Kjell Eriksson

Bildbehandling: Camilla Thieme


 

Inlagt 2010-05-02 09:07 | Läst 9331 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Hallå Milla! Fästingar är goa djur, man längtar efter dem varje år;) Det är nog bäst att ta spruta även om det kan bli konstiga och/eller obehagliga bieffekter, själv tog jag också 2 sprutor förra året men kände nästan ingenting så jag hade säkert en del tur. Man får se hur reaktionen blir för den tredje sprutan, bara att hoppas på något liknande. Härlig bild på dig på bryggan vid Häringe slott! Det är ju också så att vi som golfar har en till anledning att ta den fördömda sprutan, så väl mött och ta en citron och känn det sura för en sekund;)
Kram
Svar från Trullan 2010-05-02 20:39
Hej Anders!
Jag tror att de flesta inte känner någonting av vaccinet
och att det snarare är ovanligt att få en reaktion.
Roligt att Du gillar bilden från Häringe Slott! :o)
Kram Milla