"Hjärtats tankar & funderingar"
Jag har glömt...
Snart är det dags att griljera julskinkan :o) Jag läste för en tid sedan att man kan smörja in den med någonting så att griljeringen skall sitta kvar bättre. Tyvärr är mitt minne inte det bästa, så jag har glömt vad det var... ;o) Kanske kan Ni hjälpa mig?
Kram Milla
Inlagt 2010-12-21 10:46 |
Läst 2026 ggr. |
Permalink
Om du misstänker att det inte kommer sitta kvar så kan du skära några tunna skåror i skinkan så kommer det fästa bättre, sen ströbröd ovanpå detta ger en fin yta. Griljeringen kan du göra i runt 60 minuter på lägre temp då beroende på skinkans vikt och storlek, men jag körde iaf på 175grader i 60 minuter för en tvåkilos skinka.
/ Magnus
Jag funderar på om det var honung...
Men tar inte det smak? (Gillar inte honung).
Mvh Milla
Man kan även använda sirap ovanpå skinkan om man inte vill ha honung, det har samma effekt men det är naturligtvis mer socker och sötma i det. Honungen borde ge en naturligare och godare smak.
Vad du kan testa är att ta ett eller två ägg, några matskedar honung (eller sirap), en god senap, kryddor och lite citronsaft. Röra om det och sedan pensla allt det ovanpå din skinka och därefter griljera den en stund i ugnen, allt från en kvart till runt en halvtimme. Det finns ju en massa olika sätt att göra det på.. :)
/ Magnus
Tror jag testar honung.
Blir det bra med citronsaft???
Tack för Ditt inlägg Magnus!
Mvh Milla
Tack för tipset Margareta! :o)
Mvh Milla
Nu när min ugn är skinande ren också vill man
ju inte riskera att skita ned den igen ;o)
Då får Du ta att griljera en julskinka!
Tack för Dina rader Rei.
Mvh Milla
Tack Torbjörn :o)
Mvh Milla
Go jul
Tack Hans-Åke & God Jul!
Mvh MiIla