"Hjärtats tankar & funderingar"

Jag har glömt...

 

Snart är det dags att griljera julskinkan :o) Jag läste för en tid sedan att man kan smörja in den med någonting så att griljeringen skall sitta kvar bättre. Tyvärr är mitt minne inte det bästa, så jag har glömt vad det var... ;o) Kanske kan Ni hjälpa mig?

Kram Milla

 


Inlagt 2010-12-21 10:46 | Läst 2026 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Jag vet inte det om att smörja skinkan med något så att det sitter kvar bättre men vad jag gjorde var iaf att göra en blandning av 1-2st ägg med en stark senap och lite andra kryddor och sedan smörja in den med det och griljera.

Om du misstänker att det inte kommer sitta kvar så kan du skära några tunna skåror i skinkan så kommer det fästa bättre, sen ströbröd ovanpå detta ger en fin yta. Griljeringen kan du göra i runt 60 minuter på lägre temp då beroende på skinkans vikt och storlek, men jag körde iaf på 175grader i 60 minuter för en tvåkilos skinka.

/ Magnus
Svar från Trullan 2010-12-21 11:15
Tack för tipsen Magnus :o)
Jag funderar på om det var honung...
Men tar inte det smak? (Gillar inte honung).
Mvh Milla
Vassego :) honung kan funka som ett bindemedel, det lär bidra med smak också och kan nog bli rätt gott och knaprigt.

Man kan även använda sirap ovanpå skinkan om man inte vill ha honung, det har samma effekt men det är naturligtvis mer socker och sötma i det. Honungen borde ge en naturligare och godare smak.

Vad du kan testa är att ta ett eller två ägg, några matskedar honung (eller sirap), en god senap, kryddor och lite citronsaft. Röra om det och sedan pensla allt det ovanpå din skinka och därefter griljera den en stund i ugnen, allt från en kvart till runt en halvtimme. Det finns ju en massa olika sätt att göra det på.. :)

/ Magnus
Svar från Trullan 2010-12-22 11:54
Jo, det är sant :o)
Tror jag testar honung.
Blir det bra med citronsaft???
Tack för Ditt inlägg Magnus!
Mvh Milla
Fick ett tips från Karin Fransson (hon med Hotel Borgholm) på att blanda i lite gelantinpuler i griljeringsbalandningen, då fastnar den bättre. Vi testade det och det var mycket lättare att få den att fästa.
Svar från Trullan 2010-12-22 11:52
Aha, spännande :o)
Tack för tipset Margareta! :o)
Mvh Milla
Annars kan man ösa/pensla med jämna mellanrum. Det funkar till det mesta i ugn. :-) Äsch, nu blev jag hungrig av all matprat! :-)
Svar från Trullan 2010-12-22 11:52
Jo, fast det vore skönt att slippa det...
Nu när min ugn är skinande ren också vill man
ju inte riskera att skita ned den igen ;o)
Då får Du ta att griljera en julskinka!
Tack för Dina rader Rei.
Mvh Milla
Potatismjöl ska det också vara i smeten. Då blir den klistrig och fin.
Svar från Trullan 2010-12-22 11:50
Ok, det var ett bra tips!
Tack Torbjörn :o)
Mvh Milla
Litet honung i griljeringen gör nog susen...
Go jul
Svar från Trullan 2010-12-22 11:49
Jag får nog testa det ;o)
Tack Hans-Åke & God Jul!
Mvh MiIla