"Hjärtats tankar & funderingar"

Facebook...

 

Jag har den senaste tiden fått flera vänförfrågningar på Facebook från medlemmar här på Fotosidan. Ni som frågat har säkert märkt att jag inte accepterat dessa. Jag vill här passa på att förklara varför...

För det första så gillar inte jag Facebook (gick endast med där för att kunna se foton på en väns nya hus och som bara gick att se på Facebook). Sedan bestämde jag mig för att bara acceptera vänförfrågningar från personer som jag träffat personligen (eller chattat med en längre tid på MSN).

Jag hoppas att Ni inte tar illa upp av detta och förstår varför jag agerar som jag gör. Det har absolut ingenting med Er som personer att göra och vem vet kanske blir vi riktiga vänner en vacker dag! Det hoppas i alla fall jag :o)

Kram Milla

 

 

 

 

 

Inlagt 2011-02-02 16:21 | Läst 2728 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Då är vi 2. Jag gillar heller inte facebook. Fick stänga ner vår efter att vi blivit trakasserade av makens ex.
Kram
Svar från Trullan 2011-02-02 20:13
Oj, det var tråkigt :o(
Kram Milla
Tycker du gör rätt, har samma regel, addar bara folk jag träffat personligen, IRL som man säger ;)
/Peter
Svar från Trullan 2011-02-03 11:29
Precis, IRL ;o)
/Milla
Jag måste säga det att jag tycker personligen att Fb har många fördelar, det är så många gamla kompisar jag fått kontakt med igen och som inte bor i min närhet längre, vi har även kunnat visa gamla foton för varandra, men jag väljer så klart mina vänner där och det har även hänt att jag raderat några. Facebook är bra om man använder det med förstånd, väljer vilka man vill ha kontakt med. och jag brukar även länka till min blogg här på FS, för alla mina vänner finns ju inte här på Fs men de kan ändå tycka att det är roligt att läsa min blogg. Man behöver ju kanske inte stänga ner Fb för att någons ex trakasserar, det går bra att radera eller plocka bort personen ifråga.
Svar från Trullan 2011-02-03 11:32
Jo, så är det ju :o)
Jag tror att jag kanske inte gillar Facebook
för att jag inte varit inne där så mycket.
Fattar inte vad allt betyder...
Jag börjar nog bli gammal ;o)
/Milla
Helt rätt!!
Facebook, Twitter, Stayfriends å Fan å hans Moster..... Ett digitalt antisocialt träsk!!!! Vad hände med IRL????? Nä, tacka vet jag krogen å andra "historiska scener" där folk träffades i VERKLIGHETEN och utbytte en det ena å en det andra...

/Oscar, just i detta nu ca 10 meter från inrullande karibiska vågor på en oförskämt romantisk sandstrand, endast belyst av typ förti miljoner stjärnor... ;-)
Svar från Trullan 2011-02-03 11:36
Ja, fast jag går (och har aldrig gått) på krogen heller ;o)
Jag träffar vänner när jag är hemma eller utövar någon
sport eller fritidsintresse :o)
Ha det gott i Karibien (mitt favoritställe!!!).
/Milla
Jag tillhör ju de som ÄLSKAR FB! Jag har fått många nya vänner och kontakt med gamla vänner o vi har ett trevligt utbyte av varandra.
Men jag håller med om att man ska använda det med förstånd o välja sina vänner.
Vill du inte vara kvar Camilla, så kan man stänga sitt konto :)

Ha en bra dag, med eller utan FB ;) Kram Lena
Svar från Trullan 2011-02-03 11:38
Men vad gör man på Facebook då???
Jag har också hittat några gamla vänner/klasskamrater
och släktingar där. Jag får se om jag blir kvar eller stänger mitt konto ;o)
Ha en fin dag Du med!
Kram Milla
Jag fattade inte heller, den första tiden vad man gör på FB. Men när man kommer in i det så är det kul, helst när man inte kommer ut på jobb o har arbetskamrater osv. Vännerna där blir lite som arbetskamrater man kan "sladdra" o kvittra med. Man skriver små statusar som inte behöver vara något viktigt utan bara något man vill dela med sig. Man kan skriva "usch vad jag är förkyld o har huvudvärk" - genast är det någon som tröstar eller ger goda råd. En annan gång ger man själv goda råd o peppar någon eller gläds med någon som skriver något positivt som hänt dem under dagen. Man följer sina vänner i både smått o stort. En del lämnar ut mkt (för mkt kan man tycka) men de flesta håller det på en lagom tjatternivå. Sen får man sig lite roliga historier till livs ibland :). Sen finns det chatt om man vill prata lite mer ingående med någon o man kan skicka meddelande utan att behöva ge ut sin mail. Sen finns det små roliga spel o mer avancerade spel, om man har lust att spela en stund. Som någon skrev här nere kan man även dela ut sin blogg o få fler läsare. Jag har många trevliga stunder med FB o mina vänner där, även de jag aldrig träffat IRL o förmodligen inte kommer att träffa. Men man kan dela erfarenheter o dyl. Ja det finns grupper för mkt, kanske det finns någon för er med ångest, fobier eller dyl - annars kan man starta! Där finns hur mkt som helst när man väl sätter igång :). Testa!
Svar från Trullan 2011-02-04 17:11
Det låter toppen Lena, men mitt problem är att jag inte hinner med...
Har redan för mycket som skall fixas med datorn (mail, MSN, Fotosidan, skriva brev till myndigheter, redigera bilder, surfa mm).
Hinner helt enkelt inte med Facebook också ;o)
Kram Milla
Jag svarade bara på frågan vad man gör/har FB till! Inte om du har tid eller ej - fniss... Men sååå mkt tid tar det ju inte, det är vad man gör det till själv :)
Svar från Trullan 2011-02-05 19:07
Precis! Därför är jag nästan aldrig där ;o)
Kram Milla
Det råder hysteri om facebook, Jag har det inte och när jag blir tillfrågad och svara att jag inte sålt mig än så är jag omodern och bakåtsträvare. Problemet är ju egentligen inte facebook. utan dess användare som mer eller mindre försöker tvinga en att gå med för att få kunna kommunicera med dom. Jag kommer inte vika mig. Så du gör helt rätt genom att inte ställa dig bakom dårskapet och hålla det, i alla fall, personligt.

Facebookprotest. Tänker inte använda det för att alla andra gör det. Tvång = undergång. .. ..

:P
Svar från Trullan 2011-03-01 22:12
Hihi, jag lovar att stå på mig om Du gör det ;o)
Mvh Milla