"Hjärtats tankar & funderingar"

Mammografi...

 

Den 6/5-11 skall jag på min allra första mammografi. Det är med blandade känslor jag går dit. Självklart är det TOPPEN att denna möjlighet ges, men samtidigt är jag lite nervös för resultatet. Jag är visserligen optimistisk, men man vet aldrig...

En vän till mig fick för en tid sedan operera bort ett bröst på grund av bröstcancer och hon är endast 35 år gammal! Så man kan aldrig vara säker.

Jag fyllde precis i en blankett på nätet från KARMA - en forskningsstudie med mål att minska risken att drabbas av bröstcancer. KARMA kommer sedan att kontakta mig en gång vartannat år för att följa min hälsa och livsstil. Önskar jag kunde göra så mycket mer, men min ekonomiska situation tillåter inte det i dagsläget, tyvärr.

Har Du varit på mammografi? Vad har Du för erfarenheter från Ditt/Dina besök därifrån? Berätta gärna!

Kram Milla


 

Inlagt 2011-04-21 19:58 | Läst 1795 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Klart Du ska gå.
Trots Dina farhågor så OM det skulle vara någonting fel så är det ju bra att de hittar det så snart som möjligt,

http://pokato.net/demot/2011-02-04-14-19-291882506698.jpg
Svar från Trullan 2011-04-21 21:09
Ja, klart jag skall gå!!! Det har aldrig varit snack om något annat :o) Hade faktiskt tänkt ta kontakt med dem själv innan jag fick en kallelse (började tro att de hade glömt bort mig ;o)
Mvh Milla
Jag är ju så gammal att jag tom blivit kallad två gånger! Senast för några veckor sen och svaret utföll bra :). Men jag har faktiskt varit en gång tidigare, när jag var under 40. Det läckte mjölk ur brösten vilket troligen berodde på en medicin jag tog men för att vara på säkra sidan så skickades jag på mammografi. Det var på ett annat sjukhus än jag går nu o där gjorde det "ont". Det klämde o drog våldsamt. Där jag går nu är maskinen nyare o det känns i stort sett inget alls o du ska du veta att jag alltid är väldigt öm i brösten (har varit det sen jag ammade för över 20 år sen).
Min mormor dog av bröstcancer när hon var 34 år så kan man få chansen att börja gå före ordinarie tid så tycker jag man ska ta den. Läskigt ja på ett sätt, men samtidigt tryggt. Som Peter, här ovan skriver, så är det ju bättre att få veta än att det växer o man är ovetandes. Men känslan är kluven, håller med!
Kramen
Svar från Trullan 2011-04-24 20:45
Vad skönt att det gick bra på mammografin sist och att Du inte har bröstcancer! :o) Läskigt när det rinner mjölk ur brösten... Tur att det inte var något farligt. Har man bröstcancer i släkten är det nog extra viktigt att gå ofta! Jag skulle aldrig komma på tanken att inte göra denna undersökning, oavsett om man känner sig kluven inför provsvaren.
Kram Milla