"Hjärtats tankar & funderingar"

Jag har hyposensibiliserat...

För en tid sedan skrev jag i min blogg att jag tyvärr hade fått två olika sorters allergireaktioner sedan jag skaffade hund. Några svarade då att, om man har tur kan man med tiden hyposensibiliseras mot sitt husdjur. Det vill säga, att man med tiden "vänjer kroppen" med det som man är allergisk mot, så att man till slut tål det. Detta är precis vad som hände mig. Idag tål jag Pepsi till 95% (peppar, peppar). Hon kan slicka på min hud utan att jag får nässelutslag och mina ögon blir inte röda eller kliar längre. Gissa om jag är lycklig för detta!!! 

Kram Milla

Denna söta kreation fick Pepsi av "farmor" idag. Visst är söt!!! 


Foto: Camilla Thieme

OBS! Mobilkamera (HTC Incredible S)

Inlagt 2012-03-29 12:25 | Läst 4992 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Så härligt! Är man allergisk så kan det nog vara lite upp och ner. Min dotter tål inte vanliga hundar, så därför valde vi en yorkshireterrier. Hon tål honom till 100%, men inte om hon är förkyld. Då är hon extra känslig och det kan klia i ögonen till exempel. Slickar Loke henne på handen så händer det ingenting, men är hon förkyld börjar det klia direkt.
Fin bild på din lilla Pepsi!
Ha en härlig dag!
kram!
Svar från Trullan 2012-03-30 09:37
Människokroppen är komplex... ;o)
Ha en fin fredag Heléne och en trevlig helg.
Kram Milla
hyposensibilisering - är inte det som händer i äktenskapet också ??
Svar från Trullan 2012-03-30 09:35
Jo, så är det väl... ;o)
/Milla
Pepsi var mycket snyggare i SSK-tröjan... /Milan :D
Svar från Trullan 2012-03-30 09:36
Det kan jag tänka mig att Du tycker ;o)
/Milla
Jag är ledsen, men varför envisas ägare till små hundar att sätta på kläder på de små stackarna, det är ju inte direkt naturligt för hundar att bära kläder .

jag tycker det ser löjligt ut, men det är bara min ståndpunkt

Men kul att du börjar tåla din hund, man fäster sig mer och mer vid sitt husdjur och ju längre man har husdjuret desto svårare blir det om man måste lämna bort det.

Lycka till med Pepsi (men skippa volangerna ;-) )
Svar från Trullan 2012-03-29 15:00
De har kläder istället för päls, så att de inte skall frysa. Rasen skall ha ett varmare klimat egentligen. Sedan kan man ju ha mer "neutrala" kläder, om man vill. Jag tycker dock att det är superfint med "lite roligare" kläder.
Mvh Milla
Åh så härligt att höra att du nu tål henne i de flesta fall! Grattis och va bra att du "stod ut" och hade modet att vänta!
Kram Lena
Svar från Trullan 2012-03-30 09:32
Tack snälla Lena, jag är SÅ LYCKLIG!!! :o)
Kram Milla
Det är samma sak här...så var det med båda mina hundar, då jag har extrem allergi...men, båda raserna jag skaffat är vänligare mot allergiker, bla så luktar de inte mycket hund och de fäller typ ingenting. Vilket såklart underlättar. Men efter ett litet tag så vänjer sig ju kroppen mot det, och det går så mycket bättre. Såklart kliar det i näsan nån gång och det kommer någon liten nysning, men det är det absolut värt.
Sen, ang. hundsaliv...det klarar jag inte av alls. Från mina hundar då, men inte från några andra, det är jag så känslig mot.

Fin Pepsi är!

/Elin
Svar från Trullan 2012-04-02 18:54
Pepsi fäller inte heller hår eller luktar hund ;o)
Jag växte upp med en labrador, men den tålde
jag inte ens efter 12 år :o(
Visst är hon fin min lilla ängel.
Kram Milla