"Hjärtats tankar & funderingar"

Läkaren gav mig en kram...

Idag var jag hos läkaren. Jag tänkte att det kunde vara en bra idé att göra en hälsokontroll nu när jag ätit medicin mot ångest i över ett års tid. Inte på grund av någon speciell anledning, utan bara för att kolla att allt fungerar som det ska och att inga organ har kommit till skada av läkemedlet.

Min läkare blev minst sagt förvånad när han såg mig. Han sade att jag var en helt ny människa. Han tyckte jag såg så frisk, glad, pigg och vältränad(?) ut! Efter att han kollat mitt blodtryck, (118/68) lyssnat på mitt hjärta och mina lungor sade han "att jag nästan hade för bra värden" och att jag kunde springa halvmaran... Det var visserligen väldigt roligt att höra, men jag kan inte påstå att jag känner mig speciellt frisk, vältränad eller i bra kondition.

Jag skall även lämna blodprov (på fastande mage) den kommande veckan, för att se att allt är ok. Jag passade även på att förnya mina recept.

Vi skojade och skrattade och när jag skulle gå ställde han sig upp och gav mig en kram. "Jag hade faktiskt gett upp hoppet om Dig" sade han, "det är så roligt att se att Du mår bra Camilla"... 

Jag lämnade sjukhuset med ett leende på läpparna, istället för med ångest som så många gånger förut. Nu är det bara att hålla tummarna att alla proverna ser bra ut också.

Ha en fin Valborg!

Kram Milla

Inlagt 2012-04-30 18:54 | Läst 4882 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Jag förstår att det kändes bra :) - tusen rosor till en sådan läkare som vågar uttrycka sig och ge sådan uppmuntran!
Jag hoppas att proverna är bra och att du har en bra Valborg och annars också!

/ Lena
Din prover kommer säkert att vara bra!
Kram!
Tänk över det du själv säger här.

Det var inte någon medecin han gav dig nu för att inte ha ångest, utan positiva saker sagda & en kram.

Jag har själv haft problem med ångest,depressioner & dyl.
Gått på några olika piller. Men piller skulle jag vilja säga inte är lösningen, utöver kanske en kortare tid. sen handlar det om att ändra på andra saker.
Svar från Trullan 2012-04-30 21:17
För mig hade det inte spelat någon roll hur många saker jag än hade ändrat på, jag hade helt enkelt för lite serotonin i hjärnan. Har bloggat om detta tidigare.
Mvh Milla
Där ser du!!! Mycket sitter i "roten" och man måste tro på sig själv å samtidigt undvika att se "ugglor i mossen"...

Jag har följt din blogg till å från och konstarerat sedan en tid tillbaka attt du inte längre bloggar om ditt hälsotillstånd... (=friskhetstecken!!). Du e på banan igen, bruden!! Nu ere bara att köra så'ré ryker!!!!

/Oscar
Grattis!! Underbart att höra och vilken läkare <3 Alla prover kommer säkert att vara bra, varför skulle de inte vara det?
Jag var också på hälsokoll förra veckan, hade inte varit på läkarbesök på över 5 år min sjukdom till trots så nu tyckte jag det var dags. Väntar också på provsvar, speciellt intresserad av vad mitt D-vitaminvärde visar...

Ha det gott! Kram