"Hjärtats tankar & funderingar"

Går det att lära gamla hundar sitta?

Jag har haft väldigt bestämda åsikter om hur en hund bör uppföra sig och hur den skall uppfostras. Bland annat har jag alltid sagt att hundar inte skall sova i sängen. I februari 2012 skaffade jag själv hund och de första fyra månaderna var jag benhård, hon fick absolut inte ligga i sängen.

Men så sov Pepsi och jag borta en natt och då tummade jag lite på regeln och lät henne sova tillsammans med mig. Gissa om det var mysigt!!! Hela natten låg hon tätt intill mig och snusade så gott. Hon kröp under täcket och lade sig vid mina fötter eller borrade in sin nos mot min hals. Jag smälte som smör.

Foto: Camilla Thieme OBS! Mobilkamera (HTC Incredible S)

En kväll när min man var borta på jobb och jag skulle sova ensam i vår stora säng kunde jag tillslut inte hålla mig, så jag lät Pepsi sova hos mig! Sedan förstår Ni säkert vad som hände. Hon ville naturligtvis sova hos mig nästa natt och nästa...

Eftersom jag tyckte det var så mysigt lät jag henne göra det, trots att det strider mot mina principer. Tyvärr sov jag sämre och fick stundtals ont i kroppen med Pepsi så nära inpå. Jag var rädd att skada henne och kunde inte röra mig lika fritt.

Här ligger Pepsi i sin säng en kall februarimorgon...Foto: Camilla Thieme (OBS! Kompaktkamera)

Nu funderar jag på att försöka lära henne att bara sova hos mig ibland. Att hon måste be om lov först och endast hoppa upp i sängen om jag ger henne klartecken. Vad tror Ni, går det att "lära gamla hundar sitta"?

Kram Milla

Inlagt 2012-07-02 08:41 | Läst 2499 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Här måste du nog vara bestämd och antingen låta det ske, eller inte. Hunden förstår ju inte varför det går bra en dag, men inte nästa. Ha Pepsi jämte dig på golvet vid sängen istället så blir ni glada bägge två! =)
Kram!