"Hjärtats tankar & funderingar"

Deprimerad...

Ibland händer det saker som gör livet väldigt tungt att leva. 

Just nu är jag inne i en sådan tung period. Jag har tappat livsgnistan och glädjen i livet. Trots att jag mår mycket bättre med min ångest, så har vissa saker gjort att allt bara känns så fruktansvärt intetsägande och meningslöst.

Jag har sedan en längre tid tillbaka slarvat med motionen, nu har jag även fått svårt att sova, äta och dricka. Fortsätter detta kommer det inte att sluta väl. 

Kram Milla


Foto: Camilla Thieme


Inlagt 2011-07-25 23:01 | Läst 6461 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Men du, det kan vara tungt även om man inte är sjuk. Du kanske bara har en "vanlig" dipp, som de flesta andra har ibland.
Jag vill inte förringa dina problem, förstår så väl hur du har och har haft det, men vill ge ett alternativt sätt att se på saken. Det kanske är tungt, just nu, och blir bättre snart, som det skulle varit även om du var frisk.

Hoppas det blir bättre! /Thomas
Svar från Trullan 2011-07-27 22:05
Jo, jag vet Thomas...
Detta handlar dock om en sak som hänt nyligen.
Tack för Dina uppmuntrande rader, de uppskattas :o)
/Milla
Hoppas att du snart mår bättre!
Kram!
Svar från Trullan 2011-07-27 22:02
Tack snälla Heléne.
Kram Milla
Då e vi två har precis samma symtomer som du beskriver.... Men hoppas du snart piggnar till.. Mitt har varat i evigheter nu känns det som.
Kram Pia
Svar från Trullan 2011-07-27 22:04
Hm, det tvivlar jag på... Kan maila Dig ;o)
Det är dags att DU piggnar på Dig nu!
Tänk om vi hade bott närmre varandra,
då hade vi kunna peppa och muntra upp varandra! :o)
Kram Milla
h_pia 2011-07-27 22:12
Grejen är det att jag hela tiden har en syn som återkommer hela tiden och det onda i min själ har inte släppt ännu. Det som hände i höstas du vet. Bryter ihopa för det minsta.. som för ett par veckor sen när jag blev omkörd av en ambulans med blåljus på motorvägen.. då bara kom tårarna och allt bara sköljde över mig.. Men jag försöker ... men känner mig nere hela tiden.. så ja tänk om vi bott närmare varandra det hade varit så skönt och bara få vara och prata med dig.. saknar dig !!!!
Kram
Helt normalt (ännu ett bevis på att du är normal...) att man emellanåt dyker ner i svackor och tyckar allt är piss! Drabbar friska som sjuka, rika som fattiga, svarta som vita, Nikonister som Canotister....... Det är bara att muttra sig igenom svackan, så blir det bara bättre sedan. Kör en ny bildserie om Picasso där även han är nere, om inte annat för att skingra dina nuvarande tankar... ;-)

Fridens
Oscar
Svar från Trullan 2011-07-27 21:57
Jo visserligen, men det som hände var verkligen inte roligt...
Lydde Ditt råd och fotograferade Picasso igår :o)
Fridens Mill
men så är det ibland, även för mej i delar av det du beskriver.Men man piggnar till så småningom och plötsligt så är allt ok igen.Du kommer också att "piggna till", tro mej...
Svar från Trullan 2011-07-27 21:56
Jag tror Dig, men just nu har hjärtat fått sig en "törn".
Tar tid att komma över sådant...
/Milla
Börja genast att motionera igen! Då ökar dopamin, stresshormonerna minskar och hjärnans belöningssystem går igång igen. Du kommer att sova bättre och så småningom kommer det goda humöret tillbaka. Lycka till!
Svar från Trullan 2011-07-27 21:55
Du har rätt. Jag har faktiskt sagt till mig själv att jag SKALL börja träna den 1 augusti! Tills dess tänker jag tillåta mig själv att "vara nere".
Mvh Milla
Oj, inte bra. Känner så väl igen mig i vad du skriver. Är fortfarande mitt uppe i det.
Bodde du i Göteborg kunde vi varit flera som peppat varandra med motion och umgänge.
Hoppas verkligen att det känns bättre snart. Kram på dig
Svar från Trullan 2011-07-27 21:53
Jag får nog flytta till Göteborg... :o)
Kram på Dig och hoppas Du också mår bättre snart!
/Milla
Jag har inte tillräckligt bra insikt i vem du är, men vet att jag har läst i någon blogg om värk...och ångest. Det sistnämnda kan jag inte sätta mig in i som helhet, utan bara som drabbad så som alla ibland drabbas av livskriser, depression och sorg. Men när kroppen inte hänger med, brukar det psykiska till slut bli allt tyngre och mörkare.

Värk. Att ha ont när man vaknar och ont när man somnar. Att tycka att en bra dag, är den när jag inte behöver värktabletter före frukost. Och tröttheten som följer när all energi går åt att sköta sitt vanliga liv och mota bort värken och den ledsenhet som följer i dess kölvatten.

Att någon som du drabbas av depression, är inte konstigt. Inte om du kämpar mot både smärta och ångest i perioder. Jag skulle vilja vara uppmuntrande och säga "tvinga dig att ta en promenad!"..."tvinga dig att äta lite nyponsoppa och en smörgås!". Kanske kan du det. Kanske inte...

Men det jag KAN säga, är att jag önskar dig bättring och styrka! Och att om du bor i närheten av Göteborg, kan jag erbjuda en ny bekantskap till motionsspåret om du vill! :)

/Jenny
Svar från Trullan 2011-07-27 21:52
Vad gullig Du är Jenny!
Gissa om jag önskar att jag hade bott i Göteborg...
Kram från mig!
/Milla
Älskade Milla! Du vet var jag finns om du vill prata eller skriva av dig, det är bara att höra av sig.
Som flera andra skrivit så går ju livet upp o ner o ibland för långt ner... men tänk på att när du är där längst nere så kan det bara gå uppför!!

Sköt om dig min vän! Skickar massor med styrka o energi till dig!

Kramar i mängder från mig...
Svar från Trullan 2011-07-27 21:50
Tack rara Lena!
Det känns skönt att ha en vän som Du :o)
Kramar i mängder tillbaka.
/Milla