"Hjärtats tankar & funderingar"

Det sket sig direkt...

I måndags skulle jag börja mitt lite "sundare leverne" (haha, det där lät... jag som aldrig ens druckit alkohol eller rökt en cigarett ;o) Vad jag menar är att jag skulle äta nyttigare och motionera mer. Det sket sig efter två dagar...

Jag har bland annat tryckt i mig pizza med bearnaisesås, ätit kakor, kex, choklad, godis och glass. Jag har inte satt min fot på gymmet en enda gång och jag har endast gått två ynka promenader...

Jag tror att mitt slarvande beror på att jag känt mig lite nere. När jag är deppig känns som det inte spelar någon roll om jag väger 60 kg eller 160 kg...

Men en sak har jag med mig sedan jag gick min Kostrådgivarutbildning och det är att de flesta får "återfall". Det värsta man kan göra då är att ge upp. Man har inte misslyckats om man tar tag i saken igen och fortsätter kämpa :o) Så jag antar att det är just det som jag måste göra. Jag skall ju väga 58.0 kg den 24/8-2011. Önska mig lycka till, DET BEHÖVS!

Ingen som bor i Handen och vill ha en träningskompis? :o)

Kram Milla

Foto: Camilla Thieme


Inlagt 2011-08-06 10:41 | Läst 8698 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Jag tror att ändra på sina vanor eller beteende, är nog en av de svåraste saker man kan göra. Ofta har man under lång tid dagligen "övat" på dessa vanor eller beteende. Det blir inte heller lättare av att man ska ofta göra en stor förändring med en gång. Man ska t ex träna varje dag och sluta äta allt som är onyttigt, istället för gör mindre förändringar under en längre period. Börja med en promenad en dag i veckan och sen efter ett tag börjar promenera två dagar i veckan. Sen märker man vad man tycker är en lagom mängd.

Jag tror det går bra med ditt mål och du har en sund inställning. Det kommer att bli små bakslag då och då, men för den skull behöver man inte ge upp. Lägg ingen extra börda på dig själv, utan konstatera bara att det är sånt som händer och världen stannar inte för det.

/Gunnar
Svar från Trullan 2011-08-06 21:05
Jo, så är det nog Gunnar.
Du har så rätt så :o)
Tack!
Mvh Milla
Det är bra att du har ett mål. Men trots det kan man falla ibland och då gör man som man brukar. Man reser sig igen. Så jag är säker på att du kommer att lyckas nå dina mål.
Men du vet hur det är med frestelser som pizza och choklad och annat.
Dom är ju till för att man ska falla för dom. ;-)
( personligen har jag svårt att motstå äkta danska fläskesvaer )

må gott.
Harald
Svar från Trullan 2011-08-06 21:04
Ja, jag hoppas verkligen att jag "reser mig" och att jag når mitt mål!
Tack Harald :o)
Mvh Milla

Ps. Du, fläskesvaer... det lät inte gott ;o) Ds.
hlse 2011-08-06 23:12
Läter kanske inte gott, men det är vanebildande ...
Jag känner igen mig precis! Senast för några veckor sen... skulle ju gå ner de 4kg jag hade gått upp på min Rhodossemester... vad tog det 2-3 dgr sen var jag där igen. Har gått upp ytterligare ett kg, minst! Men måndag om en vecka finns det ingen återvända (säger jag nu ;) ). Är man inte motiverad till 150% så går det inte, så är det bara. Jag klarar inte så som dina vänner här ovan har gett förslag på - förändra lite i taget. Jag måste bryta ALLT på en gång o inte fuska de första veckorna, då är det kört, då är socker beroendet tillbaka på studs.
Heja oss!! Och du 58kg till din längd är inget att sträva efter ;), men det är ditt val o ditt välmående. Kramen