"Hjärtats tankar & funderingar"

En STOR dag...

I snart fyra år har jag tagit medicin mot min ångest och jag har tvingats ligga på en ganska hög dos för att hålla ångesten borta. Som mest var jag uppe i en dos på tre tabletter, det vill säga 60 mg Fluoxetin och den dosen låg jag på i över två år (om inte mer).

Sedan minskade jag (i rekommendation av min husläkare) till två tabletter (en halv tablett i taget) det vill säga 40 mg. Jag hade ärligt talat inte trott att jag någonsin skulle kunna minska min medicin utan att få ångesten tillbaka, men det gick bra. (Jag har ända sedan första dagen varit inställd på att äta full dos medicin i resten av mitt liv). Självklart hade jag biverkningar under en tid, (främst i form av mardrömmar) då kroppen skulle anpassa sig till den nya dosen, men de avtog och försvann sedan helt.

Idag är jag sedan fyra veckor tillbaka nere på en tablett (20 mg)!!! I början hade jag fruktansvärda mardrömmar och för första gången på fyra år kände jag en tendens av ångest och oro i kroppen igen, vilket skrämde mig rejält och fick mig att börja tvivla på om jag skulle höja dosen igen. Nu mår jag relativt bra, men är fortfarande skeptisk. Jag skall ge det en tid och sedan avgöra om jag skall höja dosen eller inte. Jag vill absolut inte få ångesten tillbaka, då äter jag mycket hellre en högre dos medicin.

Kram Milla


Foto: Camilla Thieme  Modeller: Alice Ljungström, kattungar och hunden Lizzie.

Inlagt 2015-07-11 13:20 | Läst 8094 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Tack för att du delade med dig av din vardag.
Håller tummarna att allt ska gå bra.
Vackra bilder!
mvh Johan
Svar från Trullan 2015-07-12 00:15
Tack så hjärtligt Johan!
Med vänlig hälsning Milla
Hallå där....
Låter ju kalasbra!! Ordentliga framsteg kallar jag detta!! Å du, "vi andra" som inte behöver äta aktuell medicin, vi har oxå mardrömmar till å från, så det ska du inte fästa alltför stor uppmärksamhet kring. Mardrömmar har även den mest kärnfriske här på Jorden!

En annan sak jag måste få säga, dina bilder..... Kollade dina senaste bröllopsbilder här i bloggen och slås av, utöver ditt duktiga hanterande av kameran, din otroliga förmåga att "skapa" motiv, scenario, se olika "bilder" innan du tar bilden. Du har helt enkelt en j*vla blick och förmåga för detta, vilket bara måste leda till någon anställning alternativt uppdrag för egen rörelse! Kör så'ré ryker!

/Oscar
Svar från Trullan 2015-08-23 23:03
Tack, Dina ord värmer långt in i själen.
Mvh Camilla Thieme
2015-10-12 21:38   Millaca
Har tittat lite på din blogg och undrar vad du gör nu
Svar från Trullan 2015-10-15 10:08
Hej Millaca!

Jag är hemmafru och arbetar som frilansfotograf. Jag mår bra och har ingen ångest. Däremot mår jag dåligt på grund av att jag gick upp så mycket i vikt när jag började med medicin mot ångest (närmare 30 (!!!) kg).

Med vänlig hälsning Milla
Millaca 2015-10-27 11:29
Vad härligt att höra att du mår bra. 😊
Är lite nyfiken på din vän Anders som du har tagit fantastiskt fina bilder på! Vet du hur jag kan komma i kontakt med honom!
2016-03-31 15:01   Sandra
Halloj!
Kan du inte börja blogga igen!? Otroligt roligt och inspirerande! :)
Hälsningar Sandra
Svar från Trullan 2016-04-07 12:08
Å, vad gullig Du är. Kanske skall skriva lite snart igen då ;o)
Kram Milla