"Hjärtats tankar & funderingar"

Ett STORT steg...

Tänk att jag vågade till slut! Efter 27 år!

Den 9/5-11 gjorde jag något som jag aldrig tidigare vågat göra... Jag lät min fågel vara lös inomhus fast fönsterna stod öppna!!!

Jag låg själv och solade på köksgolvet och tänkte att Kickan säkert också ville njuta av värmen och solen. Så jag tog mod till mig och ställde honom bredvid mig på golvet utan bur och utan flightsuit.

Jag vet inte varför jag helt plötsligt tog detta steg, efter så många år, men jag kände så starkt inom mig att han inte skulle flyga ifrån mig. Kärleken mellan oss är för stark :o) Min underbara lilla pippi.

Klicka på bilden för att se filmen:

Film: Camilla Thieme

OBS! Konica Minolta Dimage 600

Har Du en fågel som får "flyga fritt ute"? Berätta gärna!

Kram Milla

Inlagt 2011-05-19 23:00 | Läst 2689 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Det var verkligen ett stort steg! Men var försiktig med det, så vitt jag vet så har nymfparakiter, liksom undulater, absolut NOLL lokalsinne. Flyger han ut genom fönstret så är det stor risk att han kommer att fortsätta flyga rakt fram tills han hittar något att äta.
Dock kan tilläggas att jag av misstag släppte ut en undulat ur buren en gång när fönstret vad öppet, och han vände tillbaka så snart han passerat det öppna fönstret. Det var dock samma undulat som jag en gång hittade sittandes på dörrhandtaget på min bil, helt utmattad, så jag vidhåller att faran med öppna fönster är stor.

/M

P.s. Det lär ha något med att göra att de är flockfåglar som spenderar hela sina liv flygandes runt och letandes efter nya matställen.
Svar från Trullan 2011-05-20 13:47
Tack för Ditt inlägg och Din omtanke Micha :o)
Mvh Milla
Nu måste jag skälla! Det var inte modigt det var dumdristigt!! Jag vet att Kickan inte brukar flyga men han kan bli skrämd av något helt ologiskt o bara fara iväg! Har själv varit med om det. Den nymfen hade vi tur att få tillbaka efter ett par dygn - de flesta går det inte så bra för. Den pippin var världens människogris o den sista man kunde tro skulle flyga bort, iaf inte frivilligt. Men när han blev skrämd av en bullrande mansröst i dörren fick han spel o flög rakt ut (han var inte ens i närheten av hallen från början) när jag öppnade för att ta emot ett paket. Han flög upp, upp, upp o bort, bort, bort. De kan flyga långt. Floyd hittades flera km bort o åt ett annat håll än det han flög på! De flesta blir mat åt kråkor o dyl så vi hade tur... Nä gör inte om det Camilla, vet du skulle bli totalt knäckt om något sådant skulle hända dig :(.
Kram Lena
Svar från Trullan 2011-05-20 13:45
Du behöver inte skälla Lena ;o) Kickan kan knappt lyfta från golvet och flyger endast några meter åt gången. Vi har ett bygge tio meter från fönstret där det låter illa hela tiden, men Kickan bryr sig inte ett smack! Men jag förstår vad Du menar och lovar att vara försiktig. Tack för Din omtanke och vilken tur att Floyd kom tillbaka!!! :o) Jag skulle nog dö av sorg och saknad om Kickan försvann.
Kram Milla

Ps. Vet Du om man kan köpa eller tillverka någon form av "ring" som Nymfparakiter kan ha runt ena foten och som man sedan kan fästa ett koppel i? Kickan är inte så förtjust i sin Flighsuite och det skulle vara roligt att fotografera honom utomhus utan den :o) Ds.
Lena S 2011-05-20 15:38
Ibland kan de mer än man tror...

Fotringar är förbjudna, även om jag förstår vad du menar. Det finns ju smidiga selar som inte är lika klumpiga som flygdräkten.

Lena