"Hjärtats tankar & funderingar"

Hur bär de sig åt?

 

Jag undrar hur personer som deltar i vissa fototävlingar (där man själv kan vara med och rösta) kan få så många röster på en och samma dag? Är det fusk eller inte?

Jag deltar just nu i Icas Fototävling "Julpynt" och där kan vissa bilder få flera hundra röster varje dag! Själv är jag glad om jag får fem stycken... (Har några tappra vänner som röstar på mitt bidrag dagligen ;o) Jag undrar hur dessa personer bär sig åt? Det står att man bara kan rösta på sitt eget bidrag en gång per dag, men har de kommit på ett sätt att rösta fler gånger? Eller är det så att de har flera hundratals vänner och bekanta som sitter och röstar varje dag, det har jag svårt att tro (trots Facebook ;o) Eller är det bara så att mitt bidrag är så mycket sämre än de andras? Vad tror Du? Berätta gärna!

Till sist, TACK alla Ni som röstat och fortsätter att rösta på mitt bidrag! :o)

 Kram Milla


Här är mitt bidrag, rösta gärna Du också! :o)

För att hitta bilden, klicka på fliken "Flest röster".

Foto: Camilla Thieme

 


Inlagt 2010-12-18 09:03 | Läst 3224 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Oftast räcker de me att ta bort cookies från webbläsaren för att kunna rösta igen på tävlingar som denna...
Svar från Trullan 2010-12-18 10:29
Jo, tyvärr är det ofta så...
Tack för Ditt inlägg Markus!
Mvh Milla
Med tanke på att vissa har flera hundra "vänner" i sin vänlista på Facebook, så är det stor chans att få många röster, varje dag. Jag gillar inte sådan tävling, då det inte kan vinnas rättvist. Och för ICAs del, så är det ett väldigt billig PR-trick, att få dit flera tusen besökare varje dag utöver de som brukar besöka deras hemsida.

De flesta bidrag är snapshots med en kompakt digitalkamera och man kan se på bilderna att det är ingen intresserad fotograf, som har komponerat bilden.

Såg ingen bild som kom i närheten av den kreativitet som du bidrar med. Personligen tycker jag att du slösar din tid och engagemang i sådana "oseriösa tävlingar".
Svar från Trullan 2010-12-18 10:34
Hallå Rei!
Jag tror inte att så många röstar på Facebook varje dag... Men det är min synpunkt. Jag förstår att det är ett PR-trick från Icas sida, men jag har inte gjort något annat än besöka tävlingen. Så mig har de misslyckats totalt med ;o) Hahaha. Tack för Dina vänliga ord, de uppskattas. Fast jag tycker det är roligt att medverka i de flesta Fototävlingar, seriösa som oseriösa. Jag måste vara desperat ;o)
Mvh Milla
Hej
Just den där tävlingen verkar för mig vara en julpyntstävling, inte en fototävling.
Svar från Trullan 2010-12-18 10:36
Hej!
Det har Du alldeles rätt i (jag uttryckte mig fel, sorry).
Men syftet är detsamma. Hur bär de sig åt??? ;o)
Tack för Ditt inlägg Peranders!
Mvh Milla
Hej igen
Nej jag vet inte heller hur de bär sig åt med röstandet. Det var ju det du fågade om men nej, jag har ingen aning.
Lycka till, önskar dig i alla fall
Pa
Svar från Trullan 2010-12-18 10:52
Tack snälla Pa :o)
Mvh Milla
Egentligen handlar väl inte den här typen av tävlingar om foto alls. Bidragen i denna tävling visar det tydligt eftersom många pysmysiga motiv visas, jättefina på sitt sätt "live" kanske, men som inte kommer till sin rätta i dessa foton alls. Men folk, dvs de som har lämnat bidrag och de som röstar, tänker inte "foto". Kanske tänker många: "vilket fint pepparkakshus!".

Säkert går det att "fuska". Har själv bidragit i ett sådant sammanhang som "fuskröstare" för en kollega. I det fallet fanns det spärrar för fusk, dvs röstande fick lämna namn, adress etc men sådant går ju också att kringgå... Den tävlingen handlade inte om foto utan om en designtävling om en pryl, det är möjligt att hans bidrag inte var den bästa, men inte brydde jag mig om det.

Nu har jag "fuskröstat" också: har röstat på din bild utan att gå igenom alla andra bidrag...! Har gjort det med gott samvete för din bild är fin!
Svar från Trullan 2010-12-18 15:30
Nej, det handlar om "Julpyssel" :o)
Men frågan kvarstår, hur kan vissa få så många röster som flera hundra på en och samma dag??? Jag tror definitivt att det handlar om fusk. Tack för Din röst!
Mvh Milla
Det är jätteenkelt!!!

Det är därför jag inte är med i dessa tävlingar,

Det räcker med att du har en 3G uppkoppling typ 3Gdongel som du startar röstar på bilden, stänger ner bredbandet och startar om, vips har du en ny IP-adress och kan rösta igen. sen kör du så om och om igen.

Det finns även enklare sätt att göra det, IP config renew, får samma effekt.



Lite jobb, men vill man fuska så är det enkelt
Svar från Trullan 2010-12-20 22:04
Aha, där har vi det... ;o)
Tack för informationen Mikael!
Mvh Milla