MITT INRE RUM...

"Hjärtats tankar & funderingar"

Bättre att vara positiv och se framåt, än negativ och se bakåt...

Efter sex månader kom jag så äntligen upp i 15 ml Fontex, det vill säga full dos av min medicin mot ångest. I morse tog jag min allra första "fulla dos" och sedan kan det ta ytterligare fyra till sex veckor innan den ger maximal effekt.

Jag har ju berättat i tidigare blogginlägg att jag redan nu känt en markant förbättring och jag hoppas av hela mitt hjärta att det kommer att hålla i sig - hela livet ut ;o)

Igår till exempel åkte jag både bil och bilfärja helt utan ångest. Visserligen tillsammans med min man Marko och vår vän Anders, men ändå. Jag är superglad och nöjd över att det gick så bra. Och vad mycket mer jag såg av resan!!! :o) Det var som om en helt ny värld öppnade sig! Ungefär samma känsla som när jag skaffade glasögon/linser för sjutton år sedan ;o)

Vi åkte ut till Rindö, för Marko skulle fotografera kryssningsfartyg där. Under nästan hela bilresan satt jag bara och njöt när jag tittade ut genom fönsterrutan. Allt var så vackert och såg så fridfull ut. Jag kan försäkra Er om att det är en betydligt bättre känsla att sitta i en bil och njuta av utsikten, än att sitta och tro att man skall spy så gott som hela tiden...

Jag blev även lite vemodig och tung i mitt hjärta när jag tänkte på alla år som jag kanske lidit helt i onödan... Om jag bara hade varit redo att våga ta medicin tidigare. Jag har nästan "slarvat bort" halva mitt liv, genom att leva instängd tjugo år på grund av min ångest.

Men jag måste fortsätta att vara positiv och försöka se fram emot det jag kommer att få uppleva, istället för att se bakåt och vara bitter över allt som jag gått miste om...

Kram Milla

Vi åt Anders goda pastasallad vid havet :o) Det var supergott, men gissa om vi frös... Solen hade nästan gått i moln och det blåste jättemycket! (Syns kanske inte så bra på den här bilden ;o) Direkt efter detta foto togs lindade jag in mig i en filt och en handduk ;o) Sedan satt Anders och jag i bilen och "tinade upp" medans Marko fotograferade sina båtar :o) 

Foto: Marko Thieme

Självklart kom solen fram och det slutade nästan att blåsa när vi ätit färdigt, så typiskt. Men huvudsaken var att Marko fick bra väder när han skulle fotografer sina älskade båtar :o) Här en bild på Kryssningsfartyget "Vision Of The Seas".

Foto: Marko Thieme

Själv hittade jag denna lilla goding när jag satt i bilen och värmde mig ;o) Någon som vet vad det är för ett suspekt kryp? (OBS! Den var endast ca 4mm).


Foto: Camilla Thieme



Postat 2011-05-21 21:39 | Läst 2962 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

I Sippeland...

Här kommer ytterligare en vitsippebild från min fototur tillsammans med mina vänner Anders och Helena. Hoppas Ni gillar den :o)

Kram Milla

Foto: Camilla Thieme

Den förra bilden:Foto: Camilla Thieme

Postat 2011-05-18 19:47 | Läst 2162 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Värt vartenda blåmärke...

Ibland ligger jag i timmar bland blommor, blad (och fästingar ;o) när jag fotograferar. Det är precis som jag glömmer bort tid och rum där bland allt det vackra naturen har att erbjuda! 

Ibland när jag skall duscha efter en dag i skogen med kameran upptäcker jag att nästan hela kroppen är full med blåmärken (och i värsta fall med någon eller några fästingar)... Men jag känner liksom inte hur tokigt jag ligger där på marken och är så fokuserad på det jag gör, att jag inte märker hur kroppen värker och ömmar (förrän långt efteråt). Känner Du igen Dig? Berätta gärna!

Kram Milla

Här visar jag min vän Anders hur man tar bilder med reflexer med hjälp av lite vatten samt ljusnar upp bilden med en bit aluminiumfolie som "reflexskärm". Kolla min koncentration ;o)

Foto: Helena Pietik

Och här vår vän Helena som också var med och fotograferade vitsippor. Visst har hon en skön stil på vänstra bilden? ;o)

     

Foto: Camilla Thieme

Här är en vitsippebild från vår senaste fototur i skogen ;o)Foto: Camilla Thieme


Postat 2011-05-15 00:02 | Läst 3067 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Vårfint på balkongen...

Igår skjutsade min underbara vän och granne Helena mig till Plantagen :o) 

Jag skulle köpa lite blommor till våra nya krukor, men först hittade jag inget jag ville ha (i alla fall inte i den prisklassen som budgeten tillät ;o)

Men så plötsligt såg jag ett par superfina Callor som jag bara inte kunde motstå! Ett par murgröna och små snöflingor bredvid gjorde krukorna kompletta och fullkomligt bedårande vackra ;o)

Tyvärr räckte inte pengarna till de två söta snöflingorna, men då ryckte Helena in som en räddande ängel och köpte dem till mig i födelsedagspresent i förskott :o)

Inte nog med att Helena skjutsade mig till Plantagen och köpte blommor till mig jag fick dessutom både lecakulor och U-jord av henne, tänk vilken fantastisk vän jag har! 

Tack Helena!

Jag har sagt det förut och jag säger det igen: DU ÄR BÄST!

Kram Milla

Här planterar jag blommorna på vår gemensamma innergård.Foto: Anders Ericsson

Foto: Anders Ericsson

Så här fina blev krukorna när de var färdiga :o)Foto: Camilla Thieme

En liten groda som jag fått av Helena en annan födelsedag, lika så kommer fontänen och näckrosen från henne :o)Foto: Camilla Thieme

Så här ser det ut när man kommer hem till oss. Ni kanske kan gissa vem som köpt skylten med vårt efternamn och blomhinken bakom ljusstaken? Jo, just det Helena ;o) Allt det andra har vi köpt själva, jag lovar... ;o)Foto: Camilla Thieme

Bildredigering samtliga bilder: Camilla Thieme

Postat 2011-05-13 21:38 | Läst 3790 ggr. | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera

Mammografi

Nu har jag varit på min allra första mammografi! Den ägde rum fredagen den 6/5-11 kl.14.00 på Södersjukhuset i Stockholm.

Jag måste säga att det gick väldigt smidigt. Besöket kunde ta upp emot en halvtimme stod det på kallelsen och de kvinnor som hade tiden före mig var säkert inne minst en kvart. Men min undersökning tog nog inte ens fem minuter!

Jag kom in, klädde av mig på överkroppen och under tiden ställde sjuksköterskan två frågor till mig. Jag fick hålla armarna över huvudet och sakta sänka dem igen. Sedan tog hon fyra stycken röntgenbilder på mina bröst och så var det färdigt.

Visst gjorde det lite ont, speciellt röntgenbilderna hon tog på sidorna av brösten, men det är det som sagt värt! Jag tackade även sjuksköterskan för att de finns innan jag gick :o) Ett stort TACK även till min man som skjutsade mig till mammografin och min vän Christofer som arbetar på Södersjukhuset och tog emot oss vid entrén och visade oss vart vi skulle :o) Grabbar, Ni är TOPPEN!

Nu är det bara att hålla tummarna för att de inte upptäcker några cellförändringar... Svaret får jag skriftligt hem i brevlådan om ca två veckor.

Jag medverkade även i en stor nationell bröstcancerstudie (KARMA) som de har på Södersjukhuset. Så innan mammografin lämnade jag blod samt mätte blodtrycket. Läs mer om det här.

Kram Milla


Foto: Camilla Thieme

Postat 2011-05-09 09:15 | Läst 3552 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera
Föregående 1 2 3 ... 5 Nästa