MITT INRE RUM...

"Hjärtats tankar & funderingar"

Millas Makro ;o)

 

Idag fick jag låna min vän Anders dator (då min är på reparation). Gissa om jag blev glad och var ju bara tvungen att ta några makrobilder...

Hittade denna vackra blomma i vårt gemensamma garage och lånade hem den en liten stund. Hoppas Ni gillar bilderna :o)

Kram Milla

 

 

 

 

 

 

 

Foto: Camilla Thieme

 

Postat 2011-03-24 22:23 | Läst 3843 ggr. | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera

Diagnos fastställd!

 

Igår var det dags för ett besök till smärtkliniken igen. Denna gång besök nummer fyra och till samma läkare jag träffade första gången. (Har ju även träffat en psykolog och en sjukgymnast tidigare). 

Det var väldigt nära att jag inte kom iväg kan jag tala om, för jag mådde verkligen inte bra på morgonen. Jag var så trött, yr och skakig i hela kroppen. Trodde ett tag att jag var på väg att bli sjuk... Sedan kom jag på att jag kanske hade vätskebrist (eftersom jag inte drack en enda droppe när jag var och simmade och bastade dagen innan) så jag hällde i mig sex stycken glas vatten och efter det (samt lite frukost) mådde jag tack och lov lite bättre :o)

Jag var visserligen fortfarande väldigt trött (vilket jag tror berodde på medicinen jag tar mot min ångest) och hade lite oro i kroppen när vi begav oss till Capio, smärtkliniken S:t Görans sjukhus. Men eftersom man är tvungen att lämna återbud senast tolv timmar innan sitt läkarbesök för att inte bli debiterad, gav jag det en chans.

Jag mådde dåligt ända tills jag kom in till läkaren (konstigt nog, det är då ångesten brukar öka)! Kanske berodde det på läkarens lugna och vänliga sätt?

Läkaren gjorde en undersökning på mig och konstaterade genast att jag inte har vare sig fibromyalgi, artros eller reumatism utan "spännings muskelvärk". Troligtvis på grund av alla år med ångest och oro i kroppen. Den blir dessutom sämre med allt mitt data- och stillasittande arbete.

Jag frågade vad jag skulle göra åt detta och han svarade att jag redan gör allt jag kan... Promenerar, cirkel tränar, massage, avslappning, varmbad, vetekudde, med mera. Jag bad att få ergonomisk rådgivning hur jag skall sitta vid datorn och fick då två tider till sjukgymnasten jag redan träffat en gång.

Läkaren kollade även mina reflexer, leder och blodtryck och jag hade till min stora förvåning det lägsta blodtrycket jag någonsin haft, 110/70!!! :o)

Tänk att varje gång jag går till läkaren för att få hjälp, så får jag alltid höra att jag är SÅ FRISK!!! Jag vet inte om jag skall skratta eller gråta... Visst är jag oerhört glad och tacksam att alla värden är på topp, men samtidigt mår jag ju inte bra och vill att de skall hitta en orsak, så att problemet kan lösas. Men problemet i mitt fall är väl att jag oroar mig alldeles för mycket. Jag har ju börjat ta medicin mot min ångest, så kanske får jag mindre värk när (om) jag slutar att oroa mig så mycket? :o)

Känner Ni igen Er? Berätta gärna!

Kram Milla

(Som skall lämna in sin dator på lagning idag, därav ingen bild i inlägget).

 

 


Postat 2011-03-24 09:16 | Läst 38341 ggr. | Permalink | Kommentarer (11) | Kommentera

Det blev inget gym igår, MEN...

 

Det blev tyvärr inget gym igår som jag hade hoppats, men däremot gjorde jag något som jag inte gjort på säkert tio år!!! Jag gick nämligen och simmade i en simhall tillsammans med min man och två vänner. 

Jag har alltid tyckt att det är jobbigt att visa mig osminkad och "utan kläder" inför andra människor. (Kanske svårt att tro efter alla "vågade bilder" jag lägger upp här på Fotosidan, men det är en helt annnan sak när det är ett fotografi som man kan retuschera). Så det tog emot lite extra när jag visste att jag skulle bli tvungen att visa mig bland folk i bara baddräkt. Men jag gjorde det och det var underbart skönt, både i vattnet och bastun men även känslan av att ha trotsat sin rädsla och klarat av det :o)

Som tur var hade jag min underbara vän och granne Helena med mig. (Ni vet "Årets HSB-granne 2010" ;o) så jag var i otroligt goda händer :o) Helena hade dessutom ett årskort till det romerska badet, så efter en dryg timmes simmande och gymnastiserande i bassängen tog vi en varm, skön och avkopplande bastu samt ett uppfriskande dopp i kallvattenbassängen. Tror inte det är mer än ca 10 grader varmt där!!! Brrr... ;o)

På kvällen fick jag ett fint mail av min vän Helena där hon bland annat skrev så här: 

"Du lyckas då alltid överraska, det här var så oväntat och så överraskande att jag inte tror det är sant! Vart har fegisen Milla tagit vägen? Du har ju blivit en annan människa, eller är det kanske den riktiga Milla som tittar ut? Att Du dessutom vågade hoppa i kallvattenbassängen...Kan inte förstå att Du är så tuff, det var helt fantastiskt."

Tyvärr kom ångesten som ett brev på posten när jag kom hem och idag är jag jättedålig! Men jag skall absolut göra om detta snart igen :o)

Brukar Du gå till simhallen ibland? Berätta gärna!

Kram Milla

 

Min dator är dessvärre fortfarande trasig, men jag hittade en semesterbild från Norge i min mans dator. Ni får hålla till godo med den så länge ;o)Foto: Camilla Thieme

 

 


Postat 2011-03-23 10:55 | Läst 2451 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Nu har den ÄNTLIGEN kommit!!!

 

Igår fick jag min efterlängtade Fotobox och mitt lilla bord för produktfotografering som jag beställt hos Kaffebrus :o)

Det skall bli jättespännande att testa dem sedan. Tyvärr är min dator fortfarande trasig, så jag kommer varken åt bilder eller kan arbeta i Photoshop. Jag som äntligen börjat med min barnbok...

Tänk vad beroende man blir av en dator, det är liksom där "allt händer", det är där jag är kreativ och skapar. Hoppas den går att reparera SNART!!! Men jag får väl fotografera i min nya "studio" under tiden :o)

Har Du en Fotobox/Produktstudio? Berätta gärna!

Kram Milla

 

Ni får nöja Er med dessa bilder tills min dator är reparerad :o)

Foto: Kaffebrus

 

 


Postat 2011-03-21 23:02 | Läst 6029 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Dags för steg fyra...

 

Innan min vän fick vinterkräksjukan mådde jag så himla bra en kortare tid. Jag hade nästan ingen ångest alls och hade börjat göra saker som jag aldrig trott jag skulle göra igen. Men så kom "bakslaget" och jag fick börja om från noll igen!

Nu har jag bestämt mig för att försöka hitta tillbaka till den där sköna känslan. Känslan av lugn, glädje och positivitet och där jag hade ett mod att våga prova på nya saker. Allt beror givetvis på om jag slipper ångest, vilket jag hoppas göra nu när jag tar medicin :o)

Nästa steg (steg nummer fyra) blir att våga börja träna igen. Jag har inte varit på gymmet sedan första februari och har nästan slutat att promenera :o( 

Tyvärr har jag fått veta att de skall stänga vårt gym, på grund av renovering. Så mellan den 23/3-1/4 kan jag inte gå dit. Fast jag har inga ursäkter att inte gå dit imorgon... ;o) Bara hålla tummarna att jag mår så pass bra att jag kommer iväg!

Kram Milla

 

Postat 2011-03-21 08:38 | Läst 2098 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera
Föregående 1 2 3 ... 10 Nästa