MITT INRE RUM...

"Hjärtats tankar & funderingar"

Nådde inte hela vägen...

Skickade in ett bidrag till Fototävlingen GRAND PRIX 2011 omgång 7, men lyckades tyvärr inte nå hela vägen fram. Kom dock på plats 17 och fick bilden publicerad på Kamera & Bilds hemsida. Dessutom kan jag vara med och tävla med samma bild igen, inte illa :o)


Denna gång var det fotot på mig och Kickan "Inget kan skilja oss åtsom jag deltog med. Vad tycker Du om bilden?

Har Du deltagit i GRAND PRIX 2011? Berätta gärna!

Kram Milla

Postat 2011-08-03 22:47 | Läst 5088 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Jag är ingen bantare...

Jag lovade i mitt förra inlägg att jag skulle avslöja "hemligheten" bakom min viktnedgång inför mitt bröllop för snart tre år sedan, så här kommer den nu ;o)

Jag har aldrig varit en person som bantat (har gjort det endast en gång för en herrans massa år sedan). Jag tror inte att det är bra att banta eller rättare sagt jag vet att det inte är bra att banta! Det ända rätta är att äta lagom mycket och varierat samt att röra på sig. Det finns tyvärr inga genvägar. I alla fall inte om man vill ha ett långvarigt resultat. Att gå ned i vikt skall ta tid för då är det större chans att man kan behålla vikten.

När jag skulle gifta mig skrev jag en ansökan till tv-programmet "Du är vad Du äter" och jag kom faktiskt till en intervju. Men sedan blev det tyvärr inget av det. Jag beslöt då dock att ta saken i egna händer och lyckades hör och häpna nå mitt mål!

Jag gjorde inga drastiska förändringar i kosten, men ändrade flera små saker. Dessutom började jag att röra på mig mera, framförallt att promenera. Jag gick ungefär fyra, fem timmar i veckan och tränade två gånger i veckan på gym.

Här är två bilder (från innan mitt bröllop 2008) som fick mig att inse hur rund jag faktiskt hade blivit... Idag är jag tack och lov inte lika rund ;o)

     

Foto: Ola Thieme och Jocke Beland

Jag hade lovat mig själv att aldrig väga mer är 60 kg, när jag närmade mig 70 kg var det dags att ta tag i mitt löfte till mig själv. Detta är vad jag ändrade på:

- Åt mindre portioner

- Åt mer frukt och grönsaker

- Åt inte efter kl.19.00 (endast fukt och ev. lite yoghurt)

- Åt oftare och på ungefär samma tider 

-Drack minst 1½ liter vatten per dag

- Skippade juice och vitt/mjukt bröd till frukost

- Åt havregrynsgröt till frukost

- Minskade på pasta, ris, kokt potatis, pommes frites med mera

- Undvek feta såser (använde till exempel krossade tomater i köttfärssåsen istället för kelda/grädde)

- Åt mer kyckling, lax och tonfisk

- Åt snabbmat, snacks och godis endast en gång i veckan

 - Drack endast lightläsk

Motionerade 4-5 gånger per vecka (promenader, gym, innebandy, golf).

Har Du något gott recept på en bra och nyttig måltid? Berätta gärna!

Kram Milla

Postat 2011-08-03 00:02 | Läst 4834 ggr. | Permalink | Kommentarer (12) | Kommentera

2 kg på 24 dagar...

Den 24/8-11 är det tre år sedan min man och jag gifte oss. Jag hade lagom till vår bröllopsdag gått ned ca 10-12 kg för att känna mig lite finare i min brudklänning.

Sedan höll jag den vikten i två och ett halv år, tills i i februari, då jag slutade att träna. Det hände en sak som gjorde att jag inte "kunde" gå till gymmet som jag brukade. Efter det rasade allt som jag byggt upp bara samman. Jag slarvade med promenaderna, kosten och nu i slutet av juli var jag nästan tillbaka i samma vanor som innan jag gick ned i vikt, med snabbmat och godis var och varannan dag, snacks flera gånger i veckan och ett ständigt stillasittande framför datorn ... 

Se så slank jag var på min bröllopsdag... ;o)

Foto: Ricke Johansson

Nu har jag dock (ännu en gång) bestämt mig för att bryta detta negativa mönster! Jag har sagt till mig själv att jag varje år skall väga 58 kg, precis lika mycket som på min bröllopsdag :o) Så nu är det bara att sluta slarva och börja motionera och äta bättre. Fast det kommer att bli svårare och svårare att hålla detta löfte ju äldre jag blir. Får se hur det går.

Idag lagade jag en lite nyttigare middag än jag gjort de senaste månaderna, lax i ugn, färskpotatis, citron och Vietnamesiska grönsaker. Inte likt mig kan jag säga. Speciellt inte att skippa romsåsen som jag brukar vräka på... Fast jag måste erkänna att jag tog en liten klick Bregott på potatisen ;o)

Min middag:

Foto: Camilla Thieme

OBS! Mobilkamera HTC Incredible S


Om ett par timmar skall jag palla mig ut och gå en promenad, jag får ju inte slarva och svika mig själv redan första dagen!

Imorgon skall jag avslöja resten av "hemligheten" till min tidigare viktnedgång. Kanske har Du något bra tips att komma med? Berätta gärna!

Var rädda om Er!

Kram Milla

Postat 2011-08-01 21:16 | Läst 3139 ggr. | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera

Går det att rädda en totalt misslyckad JPEG bild i exempelvis Photoshop?

Ibland händer det att man misslyckas totalt med inställningarna i kameran. Ibland gör det inte så mycket, men i vissa fall kanske man känner att man hade velat spara just den bilden.

Naturligtvis har man inte fotograferat i RAW heller, utan i JPEG... Går det att "rädda" bilden ändå tycker Ni?

Jag kan tycka att man kan arbeta fram ett resultat som faktiskt duger och ibland kan jag till och med tycka att de blir relativt bra. Hur brukar Ni göra? Raderar Ni de tekniskt "misslyckade" bilderna (utan "känslomässigt innehåll") eller försöker Ni "rädda" dem i något bildbehandlingsprogram? Berätta gärna!

Kram Milla

Här är en (av många) JPEG bilder som jag misslyckats med, men som jag själv tycker gick att "rädda" relativt bra i Photoshop :o)

Före & Efter:Foto: Camilla Thieme

Postat 2011-08-01 00:49 | Läst 7108 ggr. | Permalink | Kommentarer (10) | Kommentera
Föregående 1 ... 6 7