MITT INRE RUM...

"Hjärtats tankar & funderingar"

Plötsligt hann allt ifatt mig...

Jag har den senaste tiden arbetat så gott som dygnet runt med allt som rör Picasso. Man skulle nästan kunna säga att jag lever och andas Picasso...

När jag går in för något så gör jag det till 110%, på både gott och ont. Som nu när jag försöker göra en fotobok för barn. Från det att jag öppnar ögonen på morgonen till det att jag somnar på kvällen (eller rättare sagt natten) funderar och planerar jag ständigt för min bok och den stundande mässan.

Kanske har det blivit för mycket för mig? Min kropp har börjat säga ifrån, igen! Det värker överallt (efter alla timmars arbete framför datorn), jag mår illa och har svårt att sova, vaknar ofta på nätterna kallsvettig och orolig. Jag har helt slutat att motionera (går inte ens promenader längre) och har slarvat med både mat och dryck (vatten) en längre tid. Jag har väldigt svårt för att koppla av och varje muskel är spänd som en fiolsträng. Hjärnan arbetar på högvarv och jag vill hinna med så mycket, gärna på en och samma gång. 

Det är som om flera år av kvävd hälsa, glädje, kreativitet och inspiration bara längtar efter att få komma ut. Nästan som att jag vill "ta igen" de åren (som faktiskt innefattar mer än hälften av mitt liv) på bara några få månader, eller ibland till och med några få dagar!

Jag måste helt enkelt lära mig att strukturera upp mitt jobb, arbeta några timmar om dagen, ta rast då och då och sedan tillåta mig själv att koppla av (när jag väl arbetat färdigt). Jag kan inte fortsätta i samma tempo längre, det fungerar inte i längden...

Kanske har det blivit för mycket för mig. Sedan jag blev ångestfri i februari har jag gjort saker som jag aldrig trodde jag skulle göra igen. Ingenting har känts omöjligt för mig och jag har velat njuta av var enda sekund. Jag har bland annat beställt en utlandsresa, åkt kommunalt, tackat ja till att medverka på underBARA BARN mässan i oktober (en mässa som är full med barn och dessutom när vinterkräksjukan börjat härja)! Jag har tackat ja till flera fotouppdrag, färgat och klippt av mig mitt långa blonda hår, arbetar med en fotobok, sköter hem och hushåll med mera med mera. Jag har till och med börjat funder på att skaffa en hundvalp!

Jag irrar omkring, lever som i en dimma, jobbar jämt men tycker knappt att jag får någonting gjort. I natt vaknade jag efter endast ett par timmars orolig sömn och trodde jag skulle spy! Först trodde jag att jag hade fått en panikattack, men när jag sedan flera timmar senare druckit en massa vatten och illamåendet lagt sig, förstod jag att det var njurarna som "spökade" igen.

Jag drömmer även så konstiga drömmar att jag inte ens tänker försöka att förklara dem för Er. Min man säger ofta att jag borde gå till en psykolog bara för att tala om mina udda och bisarra drömmar. Endast dessa drömmar gör ju att jag aldrig kan känna mig helt utvilad...

Nej, jag skulle behöva komma bort från datorn, mobiltelefonen och alla" krav och måsten" en stund. Jag gör tusen olika saker på en och samma gång och känner mig fruktansvärt splittrad. (Önskar att jag hade råd att ta en dag på ett spa med en skön och avkopplande massage :o)

Känner Du igen Dig? Berätta gärna!

Kram Milla (som somnade på golvet för en stund sedan, var helt slut)!


Postat 2011-09-25 13:06 | Läst 1890 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

LOGOTYPE...

Jag hade tänkt göra en logotype till "Picasso", men har absolut ingen erfarenhet av sådant. Vad skall man tänka på? Hur skall den se ut, skall den vara enkel eller avancerad, i färg eller svartvit, stor eller liten och så vidare?

Berätta gärna!

Kom gärna med förslag på logotype 

Kram Milla



Foto: Camilla Thieme



Postat 2011-09-24 22:20 | Läst 2076 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Transparenta bokstäver...

Är det någon som vet hur man gör en bokstav i Photoshop till en transparent bild hos photobox.seJag testade att skriva en bokstav på ett "genomskinligt dokument" och sparade det som en JPEG bild.

När jag sedan öppnade bilden på photobox.se fick bilden automatiskt en (vit) bakgrundsfärg.

Har Ni något bra tips på hur jag skall gå till väga för att få bakgrunden transparent/genomskinlig? Berätta gärna!

Tanken är att jag skall ha en bokstav på varje sida. Sidans bakgrund skall vara svart (eller någon annan färg) och bokstaven skall ligga som en transparent bild i ena hörnan.

Så här:

OBS! Detta är bara en prototyp, så layouten kan komma att se ut på ett helt annan sätt. Vill bara lösa frågan med de transparenta bokstäverna först.


Jag vill helst inte göra bokstaven/bilden med svart bakgrund, för då kanske färgerna/nyanserna inte stämmer överens och det det blir som en "svart ruta" runt bokstaven. Detta är inte min mening.

Det går heller inte att bara skriva en stor bokstav i photobox.se, för så stora teckensnitt finns inte i deras program, tyvärr. Bokstaven/bilden går dessutom inte att spara i PSD, utan endast i JPEG. Hoppas Ni kan hjälpa mig.

Kram Milla

Postat 2011-09-24 10:48 | Läst 3031 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Jakten på Picasso...

I mitt förra blogginlägg fick jag frågan om jag kan "låna ut" en bild på Picasso, så att andra kan lägga upp den bilden på nätet. Förhoppningen är att det skall leda till att någon känner igen den "sortens nalle" och vet var de går att köpa.

Ni får därför väldigt gärna sprida denna bild (se nedan) på nätet eller bland Era vänner och bekanta. Kanske finns det någon vänlig själ där ute som antingen har en sådan här nalle och kan undvara (sälja) den eller också vet var man kan köpa dem.

Självklart får den som kan hjälpa mig att få fram en eller flera "Picassonallar" välja en tavla med Picasso på. (Om han/hon vill ha någon förstås)?

Här kan Ni även se hur sliten Picasso blivit efter alla fotoäventyr... Det tar över en halvtimme att bara redigera honom, så han åtminstone ser "respektabel" ut.

Kram Milla

Foto: Camilla Thieme

Postat 2011-09-23 22:45 | Läst 3393 ggr. | Permalink | Kommentarer (7) | Kommentera

Jag vägrar att ge upp!

Jag har i ett par tidigare inlägg efterlyst en affär som säljer likadana nallar som Picasso. Tyvärr har jag inte fått några som helst tips på var de kan tänkas finnas, så förmodligen blir det bara en fotobok med Picasso (om det ens blir det)...

Jag tog till och med kontakt med Liseberg där jag köpte Picasso och fick både telefonnummer och mailadress till återförsäljaren av dessa nallar. Till min stora besvikelse fick jag dock reda på att det företaget inte finns kvar längre!

Det kändes som att dra ned en svart rullgardin, jag blev verkligen ledsen. Gissa om jag ångrar att jag inte köpte fler lika dana nallar. Men inte kunde jag väl då veta att jag tre år senare skulle göra en fotobok för barn med den nallen...

Finns det verkligen ingen som sett "Picasso" någonstans? Jag vägrar att ge upp!

Visst kan jag fotografera en annan nalle, (eller någonting annat)  men det blir aldrig samma sak... Så snälla Ni, håll ögonen öppna och hör av Er till mig om Ni skulle hitta "Picasso" någonstans. Det skulle göra mig så lycklig!

Kram Milla

"Ge inte upp PicassoFoto: Camilla Thieme

Postat 2011-09-23 09:25 | Läst 2531 ggr. | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera
Föregående 1 2 3 ... 7 Nästa