MITT INRE RUM...

"Hjärtats tankar & funderingar"

SEMESTER UTAN SYSTEMKAMERA!

För ett par veckor sedan var jag och min man på semester på Gran Canaria. Innan vi åkte funderade jag länge och väl och kom fram till att jag skulle lämna systemkameran hemma (min man lika så). Det kändes väldigt konstigt, men jag prioriterade ledighet och avkoppling framför "jakten på den perfekta bilden".

Måndagen den 17/2 bar det iväg till varma och soliga Gran Canaria/Playa del Cura och det barnfria hotellet Sunprime Riviera Beach. Eftersom vi inte hade med oss vår hund Pepsi hade vi bokat endast en vecka semester (istället för två eller tre, som vi brukar). Det visade sig dock bli ganska lagom, då vi båda längtade gränslöst efter lilla Pepsi (och fågeln Kickan förstås).

Vi hann med sol, bad (både i poolen och i havet) djurpark (Palmitos Park, med bland annat rovfågeluppvisning och delfinshow), shopping, två rundor golf (Meloneras Golf samt Salobre Golf, Marko spelade och jag körde golfbilen), Go-kart, två snabbesök till Las Palmas, SPA-behandlingar på hotellet, besök till Maspalomas, Puerto Rico, Playa Inglés med mera.

Här nedan följer ett antal bilder jag tog med kompaktkameran (någon kamera var jag ändå tvungen att ta med mig, hihi). Hoppas Ni gillar dem. Lite udda var duschen som fanns i vardagsrummet på hotellrummet... (Någon som bott på samma hotell)?

Brukar Du ta med Dig systemkameran på semestern? Berätta gärna! OBS! Hade vi åkt till exempelvis Västindien, då hade systemkameran garanterat fått följa med!

Kram Milla

Foto: Marko Thieme

Foto: "Gokartbanan på Gran Canaria"

Foto: Camilla Thieme OBS! Kompaktkamera

Postat 2014-03-04 14:15 | Läst 2641 ggr. | Permalink | Kommentarer (10) | Kommentera

Detta är STORT...

När jag efter 20 års vägran till slut började med medicin mot min ångest, var jag helt säker på att jag aldrig skulle bli så frisk att jag en dag skulle minska dosen. Men nu är jag faktiskt där...

Eftersom jag hade väldigt kraftig ångest var jag tvungen att äta en ganska hög dos medicin (3 gånger så hög som "normalt") för att bli helt fri från min ångest. Men trots diverse biverkningar så accepterade jag detta, för ingenting var värre än att leva med den ångesten som jag levt med i så många år.

När jag var hos min husläkare i november förra året föreslog han att vi skulle testa att minska dosen, men att vi skulle vänta till våren eftersom personer med ångest ofta mår sämre på höst/vinter, (speciellt om man som jag hade svår emetofobi/kräkfobi i dessa tider av vinterkräksjuka). 

En av biverkningarna från medicinen var (är) att jag gått upp 20 kg de senaste 2-3 åren, något som jag mår väldigt dåligt över och som hindrar mig från att vara 100% lycklig. Kanske är en mindre dos medicin "lösningen" eller åtminstone en hjälp på vägen att gå ned några kilo? Det är i alla fall värt ett försök.

Så sedan i fredags tar jag 10 mg mindre medicin och skall fortsätta med det i två veckor. Därefter skall jag minska ytterligare 10 mg. Så snälla Ni, håll tummarna för att detta skall gå vägen. Jag behöver verkligen all hjälp jag kan få.

Kram Milla


Istället för tre kapslar (på 20mg var), tar jag nu två kapslar & en tablett på 10mg.

Foto: Camilla Thieme OBS! Mobilkamera (Samsung Galaxy S4)

Postat 2014-03-03 17:16 | Läst 3152 ggr. | Permalink | Kommentarer (9) | Kommentera

Man tager vad man haver... Del II

Tänk vad mycket glädje jag haft av min docka. Den har gett mig så mycket inspiration och jag har lärt mig massor tack vare att jag kunnat öva studiofotografering på den.

De söta mössorna och "kanintrosorna" har min vän Ann-Mari gjort.

"Man tager vad man haver... Del I" kan Ni läsa här.

Kram Milla

Foto: Camilla Thieme  Modell: Kim Thieme

Postat 2014-03-02 10:24 | Läst 1078 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Man tager vad man haver...

Har man ingen riktig bebis att fota, får man nöja sig med en docka...

Kram Milla

Foto: Camilla Thieme  Modell: Kim Thieme

Postat 2014-03-01 08:44 | Läst 1282 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera
Föregående 1 ... 3 4