"Hjärtats tankar & funderingar"

Jag har kallat in förstärkning...

 

Eftersom jag är nybörjare när det kommer till att fotografera bröllop, känner jag att jag gärna vill ha med mig någon som kan "backa upp" mig den 25/5 när jag skall fotografera ett brudpar i Sollentuna kyrka. Så jag frågade en medlem här på Fotosidan (Elisabeth Landberger) om hon kunde tänka sig att dela detta ärofyllda uppdrag med mig. Till min stora glädje tackade hon ja.

Elisabeth och jag har aldrig träffats tidigare, utan bara skrivit några rader i varandras bloggar och den senaste tiden skickat några enstaka mail till varandra.

Men ikväll har vi planerat att ses, så vi kan bekanta oss samt diskutera lördagens fotografering. Jag ser verkligen fram emot detta!

Tack Elisabeth för att Du vill följa med!

Kram Milla

Här har Ni henne, Elisabeth min "kompanjon". Foto: Anna Hjälmsson

 

Inlagt 2013-05-23 10:37 | Läst 3299 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Ha ha :-D Stooor kram och tack för att du frågade mig! Ser fram emot att ses ikväll :o)
Svar från Trullan 2013-06-03 22:11
Detsamma! :o)
Kraaaaaam
2013-05-23 15:33   nikon
klarar du inget själv å du ska driva en firma ?????
Svar från Trullan 2013-05-23 16:05
Du har inte hängt med i min blogg va?
Då skulle Du förstå!

Orkar inte förklara, men om Du är intresserad
läs dessa blogginlägg (börja med det sista):
http://www.fotosidan.se/blogs/mittinrerum/index.htm?tag=%C5NGEST

/Milla

Ps. Firman har jag endast som en "extra inkomst". Ds.
Hej camilla!

Jag har följt detta med din start då jag själv har tankar och funderingar angående min egen framtid på arbetsmarknaden...

Själv så tvekar jag lite då känner att stödet på 60 000 ska återbetalas helt eller delvis om firman läggs ned inom 3 år och jag vet ännu inte om jag ens "håller" i tre år...

Men det är alltså så att AF beviljar det stödet även för en hobbyverksamhet eller prövar dem det enskilt från fall till fall? Det låter så "strikt" när jag läser på i deras folder här på nätet (så jag blir lite skraj).

I mitt fall skulle jag inte kunna jobba på heltid hur som haver :)

Men, jag gjorde en liten reflektion nu för jag har i perioder följt din blogg och känner till din resa (även om jag inte följt hela tiden) men om jag inte minns fel så är det väl så att du aldrig riktigt fått en korrekt diagnos på dina problem?

Det står i foldern så här:

"Vem kan få särskilt stöd?
Stöd får lämnas till dig som är arbetslös med funktionsnedsättning som medför nedsatt arbetsförmåga som har en affärsidé som bedöms vara lönsam och kan antas ge ett väsentligt tillskott till försörjningen. Stödet får även lämnas till flera personer som gemensamt etablerar verksamhet, högst 60 000 kronor per person."

Det uppfattar jag i alla fall som en liten "seger" till just dig och om AF anser detta så borde väl ändå FK och läkare också hitta korrekt diagnos för just dig så att du inte hamnar utanför det du har rätt till när man har en varaktig funktionsnedsättning :)

Men, åter till saken, man behöver alltså inte bedriva en verksamhet på heltid för att få ansökan om detta bidrag beviljat?

MVH Annelie H
Leaflet 2013-05-23 18:54
Annelie, utan att vara expert i ämnet så kan jag lite snabbt i vart fall utläsa fem stycken rekvisit som ska vara uppfyllda för att komma ifråga för ersättning;

- Arbetslös
- Funktionsnedsättning
- Nedsatt arbetsförmåga
- Lönsam affärsidé
- Väsentligt tillskott till försörjningen.

Enligt min tolkning så är man således inte berättigad till ersättning om man arbetar halvtid, deltid, kvartstid eller vad det nu är. Med arbetslös menas väl just arbetslös.

Däremot står det väl inget om att den tänkta verksamheten måste uppfylla "heltid".

Uppfyller du normen så tycker jag du ska söka! Man lever bara en gång... :-)
AnnelieH72 2013-05-23 19:06
Ahhh, tack för hjälpen Per!

Jag har flera funktionsnedsättningar som är varaktiga och som påverkar mig så att jag aldrig mer kommer att kunna arbeta heltid, därav tankarna på vad jag SKULLE kunna göra istället med de procenten vi kommer fram till att jag KAN arbeta.

Det vore väldigt roligt att utveckla det jag älskar, nämligen att fotografera och tjäna mitt uppehälle på det så mycket jag bara kan och samtidigt då vara herre över min egen tid och disponera den så att jag "håller". Det är min dröm och mitt mål!

Då har jag nog, om jag tolkar dig rätt fått svar på frågan om man kan söka bidraget fastän man inte ämnar att arbeta heltid med sin verksamhet :)

Om du har mer info Camilla så berätta gärna!
Leaflet 2013-05-23 19:16
Min egen erfarenhet av att driva företag (inte inom fotobranchen) är dock att det inte handlar om några 40 timmar i veckan om man nu ska satsa seriöst. Snarare det dubbla. Som egenföretagare så är det ju inte bara "verksamheten", i detta fallet fotografering, som ska utföras. Det handlar ju också om att föra räkenskaper, boka jobb, rekognosering/planering, utbildning, marknadsföring, kundkontakter etc etc. Och inte minst, att hela tiden tvingas ha tankarna på ens försörjning. Kameran kan man lägga undan men inte den mentala delen. Hårt och mycket jobb således. Om man nu inte besitter en makalös talang eller har en extremt lönsam affärsidé.

Att ha någonting "vid sidan av" är dock en helt annan sak. Det man kan höja lite röd flagg för är att göra sin hobby till försörjning. Då blir det helt plötsligt något helt annat. För egen del är mitt fotograferande en hobby och inget annat. Även om jag blivit erbjuden betalning för att utföra vissa projekt. Nej tack. Jag har min försörjning på annat håll och vill kunna fotografera kravlöst på mitt sätt som en hobby och avkoppling från vardagen.

Jag antar att de flesta "FS-kollegor" som jobbar professionellt som fotografer har ytterligare råd och erfarenheter att dela med sig av.
Svar från Trullan 2013-06-03 22:10
Till Annelie:
AF prövar från fall till fall. Jag har inte arbetat på 20 år och min handläggare känner mycket väl till mina problem. Min "diagnos" är Ångest/Panikångest, men
eftersom FK aldrig träffade mig, så visste de inte hur dålig jag var.
Med vänlig hälsning Milla
Svar från Trullan 2013-06-03 22:14
Till Per:
Eftersom jag inte har någon annan inkomst, så är jag glad för det lilla jag kan få in på mitt fotograferande.
Med vänlig hälsning Milla
AnnelieH72 2013-06-03 23:39
Jag vet vad ångest innebär även om jag absolut inte varit i närheten av den ångesten du bekämpat/bekämpar så jag är glad över att AF hjälpt dig med detta, lycka till!

//Annelie H