"Hjärtats tankar & funderingar"

Kan jag bli stämd?

Jag har börjat fundera mer och mer på det här med "skyddat varumärke". Hur vet man vilket namn man får använda när man till exempel skriver en bok? Tänk om jag blir stämd om jag döper min bok till något namn som innehåller ordet "Picasso".

Har skrivit mail till PRV (Patent- och registreringsverket) och frågat dem, för jag vill ju inte bli stämd på en massa pengar, pengar som jag inte har!!!

Jag tycker dock att det är svårt att "förstå vad de skriver", kanske kan Ni hjälpa mig att tolka deras mail? Vore super tacksam!

Innan jag vet ifall min nalle kan heta "Picasso" kan jag väl inte använda det namnet på exempelvis mässan i oktober (på visitkort, tavlor, tröja och så vidare) eller hur?

Kram Milla

Så här skrev de:

Denna bilaga var bifogad:


Inlagt 2011-09-21 11:16 | Läst 2756 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Tror inte att du blir stämd för titelns skull. Men som dom skriver så kan det bli svårt att få skyddat namnet på boken kanske.

Vet att det var en som hade döpt sin hemsida till teflonminne, och blev stämd eftersom Teflon är registrerat. Men han blev frikänd...
Svar från Trullan 2011-09-22 22:51
Vågar jag chansa...?
Kanske dumt ;o)
Mvh Milla
Som jag tolkar det av dokumentet så är det namnet picasso i formen av namnteckningen, alltså bilden som är bifogad som är skyddad. Det nämns ju också "figurklasser".

Men som sagt. Försök få fram en mailadress, eller skicka snailmail till dom i frankrike och förklara. Se vad dom säger...
Svar från Trullan 2011-09-22 22:49
Ok, skall kolla upp detta noggrant innan jag skriver boken!
Tack Stefan :o)
/Milla