"Hjärtats tankar & funderingar"

Kan jag minnas SÅ FEL...

Jag har alltid trott att jag har stenkoll på hur gammal min älskade Nymfparakit Kickan är, men nu känner jag mig faktiskt väldigt osäker...

Pratade med min syster (som köpte en Nymfparakit innan mig), mina föräldrar och en gammal barndomsvän (som köpte en Nymfparakit samtidigt som mig) och alla fyra tror de att jag haft Kickan hos mig sedan några år tidigare än jag själv tror. Om det stämmer så skulle det innebära att Kickan blir minst 30 år 2012!

Så fort jag får tid skall jag gå ut i förrådet och leta rätt på gamla fotografier samt dagböcker från när jag var barn och se om jag kan få tag i det exakta datumet (som jag hela tiden själv trott att jag alltid  haft) när jag köpte min älskade fågel.

Inte kan jag väl ha fel när det, för mig gäller en sådan viktig detalj... Eller? Tänk ändå om Kickan kunde prata, då kunde han själv berätta hur gammal han är.

Någon som vet hur många "människoår" ett "fågelår" är? Berätta gärna! 

Kram Milla


Foto: Camilla Thieme


Inlagt 2011-08-20 12:16 | Läst 4600 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
När det gäller förhållandet mellan "människoår" och "fågelår" t.ex., så brukar man ju utgå från genomsnittlig livslängd för en människa respektive för den aktuella djurarten, och sedan helt enkelt dividera dessa med varandra. Genomsnittslivslängden för olika fågelraser varierar rätt kraftigt. Likaså lever fåglar ute i det fria genomsnittligt mycket kortare, men för att jämförelsen överhuvudtaget ska ha någon mening måste man förstås jämföra med livslängden på fåglar som skyddas från naturens alla faror... :-)
Svar från Trullan 2011-08-20 13:51
Ok, tack för att Du berättade Gunnar :o)
Ett litet problem dock är att Nymfparakiter
vanligtvis inte blir mer än 12-15 år ;o)
Mvh Milla
Kan bara säga att 30 år för en nymf är en väldigt hög ålder. Tror att Brunte, som är den nymf jag vet blivit äldst var i den åldern när han dog (sorry...). Jag ska fråga hans matte hur gammal han blev. Hon visste också exakt när han var född så där var ingen tvekan. En trettioårig nymf är säkert som en 100 årig människa, skulle jag tippa på iaf!
Underbart att du fått ha honom så många år!
Kram o puss till Kickan!
Svar från Trullan 2011-08-22 23:36
Jag har läst om en Nymfparakit som var över 35 år på nätet!
Min systers Nymfparakit (som bor hos våra föräldrar) är över 30 år :o)
Jag viskade senast i morse i Kickans öra (när vi låg och mös i sängen)
att han måste LOVA att han inte kommer dö innan mig...
Kram Milla (Kickan pussar tillbaka :o)

Ps. Kolla här: http://sv.wikipedia.org/wiki/Nymfparakit Ds.