"Hjärtats tankar & funderingar"

Min första Avatar!!!


Inatt gjorde jag min första Avatar :o) Det var superroligt, men jättesvårt.

Jag såg en kanonfin bild på en Avatar som en medlem här på Fotosidan gjort, nämligen Monica Ingerlund Hjelt. Jag blev alldeles betagen av hennes bild och frågade henne, på vinst eller förlust, hur hon hade gjort. Men hon var otroligt snäll och hjälpsam och letade genast upp denna Tutorial: http://www.psd-file.com/index.php?page=test_tuto&id_tuto=34 och skickade till mig. Tyvärr var den på franska, men jag lät Chrom översätta texten så man förstod en del i alla fall. Tack snälla Monicar hjälpen!

Är väl inte helt nöjd med bilden (trots närmare 4 timmar i PS ;o) Men skam den som ger sig... Jag skall absolut försöka igen!

Kram Milla

 

Min allra första Avatar. Får jag presentera Mi´la ;o)

 

Här är originalbilden som jag använde mig av:

Foto: Ricke Johansson


Inlagt 2010-04-24 11:14 | Läst 15285 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Och här är den ju:)) själv tyckte jag det var ganska svårt (är ju verkligen ingen som brukar manipulera bilder!) men väldans kul! Först gjorde jag en version som såg så komisk ut att jag häll på trilla av stolen av skratt sen tänkte jag att det är värt ett seriöst försök just för att det var så kul vilket resulterade i min bild. Jag hade gärna velat lägga till ett par öron också men min bild passade inte för det:)

Tycker din bild är SÖT:)) och version 2 gillar jag bäst.

Ha det så gott Mi´la :)
Svar från Trullan 2010-04-24 22:09
Japp, här är den! :o)
Din version är ju ljusår i från min,
men roligt hade jag i alla fall!
Söt? Min man sade att jag ser GRYM ut ;o)
Jag gillar också tvåan bäst!
Mvh Mi´la ;o)
Den blev ju rätt bra, jag antar att det är din första Avatar retusch du har gjort så då bör du vara nöjd med resultatet :) visst finns det grejor du skulle kunna fixa men i överlag är det helt schysst nu. Bara en grej.. snälla ta bort den där lensflaren du har lagt till på andra bilden. :)

/ Magnus
Svar från Trullan 2010-04-24 22:07
Jo, det är min första Avatar :o)
(Står så i rubriken ;o)
Vad skulle Du vilja ändra på?
Vore kul att höra, kanske kan man göra något åt det?
Lade upp två versioner just på grund av att man skall
kunna välja vilken man tycker bäst om. Själv gillar jag
den med lensflaren bäst ;o)
Mvh Milla
Häftigt. Har inte sett filmen men gillar din bild!

/ AG
Svar från Trullan 2010-04-24 22:05
Tackar Andreas! :o)
Filmen var helt ok.
Mvh Milla
Hehe jag såg att det var din första Avatar retusch strax efter jag klickat ok och postat min kommentar, men då var det försent.. :)

Jo vad du skulle kunna förbättra eller ändra på är om man jämför med referensbilder på nätet på de riktiga Avatarerna att de har fler såna lysande prickar i ansiktet och de är också spridda i ett speciellt mönster över ansiktet, de går över näsryggen, över ögonbrynen, de sprids ut på pannan, ner över kinderna och hakan, nedanför näsan osv. Men de formar ett mönster.

Prickarna lyser också upp mer i mörkare/skuggade områden av huvudet och de syns mindre i delar som är belysta pga de är självlysande.

Skuggningen strax under ögonbrynen runt ögonhålan känns lite kraftig, om du kunde tona ned den en aning och göra det lite mjukare så vore det nice.

Näsan, Avatarerna har en näsa som smalnar av mer nedtill och ser ut ungefär som en katts nos, och sen så är den grövre upptill innan näsryggen övergår till pannan. Det är inte så svårt att retuschera det, jag inkluderar ett gäng referensbilder från nätet så du kan jämföra och se hur du ska göra.

Ögonen kan du dra isär lite, men det kommer automatiskt när du breddar övre delen av näsryggen. Ögonen är också större på Avatarerna, nästan dubbelt så stora som människors ögon. Men ögonstorleken kan vara lite jobbig ändra, speciellt om du är nybörjare. :)

Nu syns ju inte läpparna på dina två bilder här men de är en aning fylligare på Avatarerna.

Öronen är ju en historia för sig, de är lite jobbiga att retuschera in dit men om du vill göra det så kan du klippa ut dem från några referensbilder och sedan klistra in dem i din retusch, och matcha in dem med ljus, skuggor, färgton, brus med mera för att få en komplett realistisk känsla.

Hudtonen kanske är lite väl blå, en något ljusare blå med en aning mörkare tigerränder på skulle kännas lite mer Avatar likt. :)

Nu har jag naturligtvis varit extra petig men du ville ju ha lite tips hehe.. jag har själv gjort både retuscher till fans som vill ha men även en hel 3d modell variant av Neytiri från Avatar så jag har studerat dem i detalj. :)

http://itsbashy.files.wordpress.com/2010/01/avatar-neytiri.jpg

http://www.avatar-wallpapers.com/wallpapers/neytiri%20and%20the%20people_1920.jpg

http://wallpapers.jootix.com/upload/DesktopWallpapers/cache/Neytiri-in-Avatar-neytiri-avatar-2cc8ca96e5-1280x800.jpg

http://www.zeusbox.com/wallpapers/avatar_neytiri_1920_x_1200_widescreen-1920x1200.jpg

Mvh

/ Magnus
Svar från Trullan 2010-04-25 09:56
Stort TACK Magnus för Ditt låååååånga inlägg och alla tips!!!
Nu bara måste jag ju göra en ny Avatar :o)
Mvh Milla
Tycker avataren blev kanon:) Nu är jag bara lekman och ingen expert i detta område men tycker definitivt att du skall vara väldigt nöjd, speciellt när det är den första du gör. Har läst övriga kommentarer, vilka bra tips det kom fram där:) Nu är det bara att börja fila ännu mer:)
Kram
Svar från Trullan 2010-04-25 09:55
Tack Anders!
Kanske blir en till Avatar, så småningom :o)
Precis, har ju fått massa kanontips!
Kram Milla