"Hjärtats tankar & funderingar"

Mitt PS lever sitt eget liv...


Vad är det som händer med mitt Photoshop? Ibland när jag använder verktyget "Smart Lagningspensel" och klickar på en liten fläck, gör Photoshop en manöver på ett betydligt större område än så. Den "lever liksom sitt eget liv".

Oftast händer detta om jag haft datorn (och Photoshop) påslagen i flera dagar i sträck. Kan det ha med saken att göra? Kanske behöver även en dator (och ett dataprogram) vila ibland, precis som vi människor...

Det händer även andra konstiga saker, som till exempel att man får vänta ca 10-15 sekunder på att Photoshop skall utföra ett kommando.

Har Du varit med om detta eller vet Du vad det kan bero på? Berätta gärna!

Kram Milla


Här ser Ni ett exempel. Jag skulle ta bort en liten fläckmed "Lagningspenseln" på fingret i bilden nedan, men Photoshop "lagade" i princip hela ansiktet!!!Skärmdump

Inlagt 2012-08-30 15:35 | Läst 4064 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Har det inget att göra med känsligheten hos verktyget? Uppe i vänstra hörnet i menyn, finns väl någon ruta där man kan ställa in hur pass mycket/känsligt verktyget ska jobba?

/Oscar
Svar från Trullan 2012-08-30 15:51
Nej, den kan fungera i flera dagar och så vips blir den så där helt plötsligt. Men tack för att Du tog Dig tid att svara Oscar :o)
/Milla
Varför inte kolla med Adobes support, de kan säkert hjälpa dig :)
Tror nog att det beror på din dator inte på Photoshop.
Hej vännen! Jag tror att det kan vara minnes brist/spill. Om programmet varit igång i flera dagar kan sånt uppstå.Testa att starta om PS alt. hela datorn.

Kram Christofer