"Hjärtats tankar & funderingar"

Paula & Picassos Midsommar...

Igår firade Paula och Picasso Midsommar. Sent på kvällen tog Picasso fram fiolen och spelade en trudelutt. Paula var så stolt över sin man, det kanske syns? ;o)

Kram Milla

Före & Efter

Foto: Camilla Thieme

Tack Anders för hjälpen med fiolen!

Inlagt 2011-06-25 10:52 | Läst 2941 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
En härlig bild. :)
Svar från Trullan 2011-06-25 11:26
Tack så hjärtligt Christer! :o)
Mvh Milla
synd att ljuset var dåligt, men annars är det en bra bildidé återigen :)

Kram Anders
Svar från Trullan 2011-06-25 11:27
Ja, hade Du inte "grillat" så länge, kanske vi hade kunnat komma iväg innan solen hade gått ned... ;o)
Kram Milla
Jag håller med Alf. Du är ju helt fantastisk med dina Picassobilder! Jag fattar inte vad det var för träbockar som inte beviljade dig bidra till bokutgivning! De borde skämmas!
Svar från Trullan 2011-06-27 00:19
Haha, tack snälla Benny :o)
Mvh Milla
Hej, har nog aldrig skrivit i din blogg tidigare, men skulle bara vilja ge ett tips när det gäller dina tankar om att ge ut en barnbok. Jag har fotat 5-6 barnböcker tidigare så viss erfarenhet har jag.

Kollat runt på dina bilder av P&P och gillar vad jag ser, men du behöver hitta en konsekvent bildstil och ljussättning, just nu är du mycket spretig. Bilderna är 40% av barnboken så koncentrera dig på att hålla en specifik stil så kommer du att lyckas, du har ju redan fantasin och förmågan att komponera bilderna.

Lycka till
Svar från Trullan 2011-06-27 00:16
Hej Mikael!
Vad trevligt att Du vill skriva några rader, det uppskattas! Jag tänkte på just detta för ett par dagar sedan, då jag gjorde en "testbok" på nätet. Frågan är bara hur jag skall göra detta, är inte så duktig och har ingen bra utrustning, tyvärr. Några förslag?
Mvh Milla
Micke#1 2011-06-27 08:50
Nu är detta bara min personliga uppfattning, men sepiatonade bilder är oftast inte bilder barn reagerar positivt på, de vill ha starka färger och massor av små detaljer i bilden, vilket är en utmaning när man ska fota, (det gäller att ha en hel del rekvisita). Gissar att det är därför som de flesta barnböcker är tecknade.

Ljuset är ju iofs både det svåraste och det enklaste, har du inga blixtar eller fastljus så är ett lakan framför fönstret en bra idé sen gäller det bara att modellera fram rätt ljus och vara konsekvent.

Jag tycker att du har börjat i rätt ände, dvs ta fram en provbok med en konsekvent story, dvs P&P åker ut i skärgården, åk ut i skärgården och fota bakgrunder och detaljer sen in i Phostoshop och jobba ihop bra bilder, jag kan gärna vara smakråd om du vill

Återigen, ett jättestort lycka till

/M
Svar från Trullan 2011-07-02 20:25
Tack snälla Mikael för Dina råd och tips! Det uppskattas :o)
Du får gärna vara smakråd ;o) Ha det gott!
Mvh Milla