"Hjärtats tankar & funderingar"

Porträtt

Tog ett par snabba bilder på min vän Anders Ericsson i måndags och som vanligt kunde jag inte låta bli att "leka med bilden" i Photoshop... Jag vet att det kanske blev lite väl "sliskigt", men jag gillar det! :o) Gör Du? Berätta gärna!

Kram Milla

Modell: Anders Ericsson


Foto: Camilla Thieme

Inlagt 2011-10-19 22:18 | Läst 8636 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Jag tycker det är snyggt, jag! Berätta gärna hur du har gjort, och då gärna från fotoögonblicket, objektiv, ljussättning, bländare, slutartid etc. och sedan vad du har gjort i efterbehndlingen. Jag skulle så hemskt gärna vilja kunna själv! (Men bara om du har lust!;)) //Tommy.
Svar från Trullan 2011-10-19 22:51
Jag hade mindre än fem minuter på mig (Anders skulle iväg). Bad honom sätta sig på knä vid väggen i vardagsrummet intill fönstret. Tog exakt 21 stycken bilder med min Canon 550D, mitt 100 mm makro, F/3,2, 1/250 sek samt ISO-640. I Photoshop gjorde jag bilden till s/v, ändrade nivåer, lade till skugga och efterbelys på ögonen, fixade hyn med smart lagningspensel, klon och ytoskärpa samt gjorde näsan rakare. Jag lade även på filter (textur och fotofilter). Gjorde kanske något mer, men det minns jag inte. Jo just det, jag lade på mer skärpa och vinjettering. Roligt att Du gillar den! Tack Tommy :o)
//Milla
Jag tycker bilden är snygg efteråt, dock så önskar jag att du inte hade ljusat upp det vänstra ögat(eller hans högra öga). Detta förstör lite av stämningen i bilden, annars tycker jag den är rätt snygg.
Svar från Trullan 2011-10-19 22:54
Hallå Henrik!
Nu har jag fixat ögat.
Hoppas det blev bättre?
Tack för tipset!
Mvh Milla
Supersnyggt tycker jag!
Må så gott!
ewa
Svar från Trullan 2011-11-04 16:55
Tackar Ewa :o)
Må så gott Du med!
/Milla