"Hjärtats tankar & funderingar"

IDÉER TILL DJURFOTOGRAFERING I STUDIO MOTTAGES TACKSAMT...

På söndag skall jag eventuellt få tillfälle att fotografera mina husdjur tillsammans i en studio för första gången. Det vill säga en hund (Kinesisk Nakenhund) och en fågel (Nymfparakit).

Eftersom Kickan (fågeln) snart är 30 år (och Nymfparakiter vanligtvis inte lever mer än ca 15 år i fångenskap) är jag väldigt angelägen att ta detta foto och att det skall bli riktigt bra. Man vet aldrig hur länge jag får behålla min vän/vänner.

Detta är helt nytt för mig och därför skulle jag behöva Er hjälp. Hur får man de bästa djurbilderna i en studio? Har Ni några förslag på miljö/rekvisita? Pepsi (hunden) och Kickan (fågeln) kan sitta bredvid varandra, så det är inget problem.

Berätta gärna!

Kram Milla

Vill att åtminstone ett foto skall bli bra, så att jag kan göra en tavla av det.Foto: Marko Thieme OBS! Mobilkamera (HTC Incredible S)

Inlagt 2012-10-25 23:03 | Läst 4266 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Skulle vara kul om de tittade på varandra ungefär som Lady och Lufsen:) Om man sätter fram en skål med vatten vill Kickan bada då?
Även en bild där Pepsi står med kickan på ryggen. En där Pepsi ligger och kickan kramas om av Pepsi som en lite valp. Hoppas att båda liven är väldresserade som cirkus artister eftersom jag har många ideer. Tror inte man behöver rekvesita eftersom motivet hund och fågel är" spektakulärt" tror att det blir lite "overkill" med rekvesita. Men ett julkort kanske vi måste ta.
Ann-Mari
Svar från Trullan 2012-10-26 10:23
Något måste vi få till! ;o)
Jag får väl ha koll på djuren, så får Du fotografera.
Kickan badar inte om man ställer fram en skål med vatten, tyvärr.
Julkort tar jag väldigt gärna! Tack för att Du finns.
/Milla
Båda är gråa så en grå bakgrund i oskärpa skulle nog passa. Inget annat, bara hund och fågel. Less is more :<)
Och så ljus från ett fönster och något vit (lakan, kartong eller frigolit) som reflekterar fönsterljuset så att skuggorna blir ljusare. Ingen blixt.
Tror jag :<)
Micke#1 2012-10-26 14:32
Varför skulle hon skippa blixtarna??? Bästa sättet att få kontroll på ljuset är att köra med studioblixtar och diffusering, med typ stora softboxar, grå bakgrund med grå objekt är ganska tråkigt.

Nä Camilla, ta ett råd från ett proffs (EgoMicke :) )

studioblixt med diffusor (softbox eller liknande) reflektor om ni har annars funkar även ett vitt lakan.

Skippa onödig rekvisita och använd t ex en soffa som både underlag och bakgrund, de små liven ska ju må bra också, mycket godis till modellerna, en hund gör ju vad som helst för lite extrasnacks (min i allafal)

Lycka till

Och överarbeta inte POST med vita vinjetteringar och andra dumheter, vil du ha PS-hjälp så kan jag ställa upp! :0, vad lovade jag nu då ;)
Svar från Trullan 2012-10-29 16:58
Wolfgang, tanken var just att jag skulle fotografera med blixt eftersom jag inte har den möjligheten hemma. Tack för dina tips.
Mvh Milla

Mikael, tack för Din störtsköna kommentar. Faktum är att jag behöver hjälp i Photoshop... Hur gör vi nu då? ;o)
Mvh Milla