Ja, som Martin säger: jag har nått min vansinnesnivå

En bild på min käresta:

 

Inlagt 2014-01-05 13:26 | Läst 1532 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Du bad att jag inte skulle kolla "felen" på objektiven. Nej, men jag kunde inte låta bli: följden: i mitt 90/2.8 från 70-talet ser jag "sfärisk abberation")

I en bild på min käresta (jag ser saker jag inte kan se "in real life" - det var väl därför Leitz startade som mikroskoptillverkare..)

Hennes iris är i perfekt fokus men det är dom små (som jag inte kan se med blotta ögat) fjunen på näsvingarna oxå och jag tror inte det beror på något större skärpedjup.. Munnen är i samma plan som ögonen och är inte skarpt.. Ja, ja alla objektiv är inte perfekta, men det är ett djävla bra objektiv, endast överträffat av mitt nyinköppta 75/2.5 2014-01-05 12:54 Tomas Kronberg
Besvara
Ursäkta Leitz!
Jag kommenterade att skärpan på munnen var sämre...Ursäkta Leitz!! Bilden var tagen uppifrån.. Blir lite längre avstånd till munnen då..(från ögonen liksom).
Som vi alla vet(?) tar inte objektuvecklingen samma stormteg som den i datorbranschen... Därför är en den gamla objektiv ganska bra även idag..
Vilken ära att få en hel blogg uppkallad efter ett uttryck man använt! :-))
Men nog har du överskärpt den där bilden lite väl mycket?

Jag minns inte att jag bett dig om något, men jag har förmodligen uppmanat var och en att undersöka egenskaperna hos den egna utrustningen:-)
Svar från TomasKronberg 2014-01-06 10:38
Som sagt: du ser saker jag inte ser. På min bildskärm ser inte den här överskärpt ut. Kanske det är så det här objektivet ser ut (?)

Annars glad att du är den första kommentatorn på min nystartade blogg - kunde inte bli någon bättre.

Har du förresten någon aning om prioritering om blogginläggen? Jag menar, du måste ju ha en väldigt många mail som cirkulerar kring din blogg och ändå ser man sällan det i högra fältet på Fotosidan - senaste blogginlägg.