Mobil eller kompakt?

Trots att jag har en massa kameror så har jag ingen som kan filma... Så gick jag ett tag inför semestern och funderade på att köpa en filmkamera (alltså inte en film med kamera i..;)), men nej - inte en pryl till.

Började titta på kompaktkameror med filmning, men den enda kameran som höll måtten lite grand (förhållande storlek/kvalitet), med tanke på mina övriga kameror var Sony Rx100III - verkar vara OK även om Makten tycker den är lika inspirerande som "en tvålkopp". Men, men: varje bild jag tar med denna kamera kommer jag att ångra att jag inte tog med någon av mina andra.. Eller..?

Sedan kom jag på att min Smarfån var ganska liten och "dated", så jag kollade på det i stället. Då fick jag av en slump se att Cyberphoto sålde en smartfån med ett optiskt zoom - faktiskt den enda som finns på marknaden, för mindre än halva priset. Gissa om jag slog till: två flugor i en smäll liksom.

Som sagt: jag har inte den här telefonen att ta bilder med (i första hand), men den är bra som telefon och att surfa med och videon är i full HD som handlarna säger och kvaliten påfotona är fullt godkänd. Ja, ni kan ju kolla själva. Hade ett tag en ide om att jämföra bilderna med mina andra kameror, får se.

Bilderna är för övrigt helt oredigerade.

 

Av någon anledning så blir det 90-gradersväng på de här bilderna - orkar inte ta itu med det nu: jag har lagt ner 20 minuter på att reda ut varför - man kan ta in det i PS osv, men inte nu. Verkar slött, visst. Men jag återkommer. Är bara lite förvånad över den relativt bra kvaliten.  Det är inte lika bra som min kombination m+. Men min avsikt var att filma med den här - jag tror den klarar det bra (jag har kollat), full HD o.s.v. Fast det har väl den billigaste kompakten också..

/Tomas

Inlagt 2014-06-15 00:39 | Läst 1290 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?