Karnevalen i Uppsala

Det var varmt, soligt och mycket färger. Trevligt att ha en kamera som kan registrera färger vid ett sådant här tillfälle. Nu finns det nog massor av bilder från det här evenemanget med dansande tjejer, jag tycker det är svårt att få till något vettigt när bakgrunden ofta är tråkig. Visst, man kan ha ett bautatele med kort skärpedjup, men nu har jag inte det. En del av de där objektiven kostar ju lika mycket som en bil...;-)

Det vore kul att fotografera det här med ett vidvinkelobjektiv, men då måste man ju vara mitt i smeten (mycket närmare) och då kommer det säkert någon (proffsfotograf?) och protesterar att man stör bilden, kanske inte heller tjejerna/deltagarna skulle tycka det vore så kul att ha en fotograf så nära hängande i hasorna.

Så det blev lite så här i stället. Bilderna är kraftigt beskurna eftersom jag som sagt inte har något kraftigt teleobjektiv.

Man blir törstig i den här värmen om man dessutom ska dansa!

Hon kanske lyssnar på musiken?

Ska väl vara en hjärtlig hälsning!

Mera färger och mera fjädrar!

Ännu mera färger, fast en annan nyans!

Och fjädrar...

Kul evenemang. Alltid lika roligt att fotografera, fast det är svårt när motiven hela tiden rör på sig. Min kamera är inte världens snabbaste. Oftast fotar jag stillastående motiv.

/Tomas

Inlagt 2018-05-27 22:33 | Läst 764 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?