Kameror och en selfie

Känns ibland som om det här med kamerautrustning tar lite för stor plats i FS. Men jag ska ju inte säga något: har alldeles för dyr kamerautrustning hemma.

Därför kom jag på mig själv med att upptäcka att det var en kamera jag inte använt på över ett år som jag nog borde damma av. Det här året har jag ju varit lite upptagen av Sony RX100V eftersom den är så liten. Den är ok och egentligen är väl inte alltid bildkvalitet det viktigaste, utan att man har en kamera med sig när motiven dyker upp.. Lätt att säga...

Den här kameran slår ändå Sonyn i bildkvalitet. Sedan är det ju så att man har den kamera man har med sig (som sagt), och är den liten är det ju en fördel.  Nu är den här kameran inte så mycket större än Sonyn, men den har ett fast objektiv. Kan vara en nackdel ibland, men en fördel när det gäller kvalitet. Får nog ta med den på nästa semesterresa.

Som sagt: Selfie. Eftersom det är 35 mm (ekvivalent med småbildsformat - men det här är inte småbild) så förstår ni att den här bilden är rejält beskuren. Jag höll min vänsterhand så långt ut jag kunde.

Ja, det är inte den här kameran ;-) Fast den är ju inte så mycket större den.... En helt annan historia skulle jag säga.

Och en helt annan kamera.

/T

Inlagt 2020-01-01 22:47 | Läst 1045 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Jag är inte intresserad av vilket verktyg alla här tar bilder med utan av bilder sedan hur de kom till bekymrar mig mindre.
Ett så vackert porträtt av er som visar varma känslor.
Ha gott 2020
Hälsar
Gun-Inger
Svar från TomasKronberg 2020-01-02 21:35
Tack! Jag håller med, men ibland kan verktygen spela roll. Nu tittar vi ju inte i kameran, så det var mer chansa och skjut! liksom..
/T
När det gäller selfien så består bilden i huvudsak av känslor som gör bilden, här är kameran helt underordnad. Vacker bild
Svar från TomasKronberg 2020-01-02 21:37
Tack! Visst är det känsla, men det behövs lite teknik också för att visa känslan.. Vi kunde ju inte se hur bilden skulle bli. Därför menar jag att det har betydelse vilken kamera man har.
/T