Automatik...

Det finns funktioner i telefoner som "rensar" bort det som inte är bra...

Min telefon tyckte inte det här var bra...? Jag tycker bilden är hyfsat bra. Skärpan är ju inte bra över hela bilden... men en blåsippa är ju så liten..! Det är dessutom småbildsformat, så man har inte så mycket att leka med. För övrigt... är skärpa alltid det som måste räknas? Det finns ju skärpa på det yttersta kronbladet.

Den här tyckte telefonen också jag skulle skippa...

Vad vill jag ha sagt med det här? Ja, lita inte på automatiken...

/T

Inlagt 2016-10-23 21:36 | Läst 765 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Har läst om funktionen och det du visar bekräftar min negativa inställning. Riktigt fin blåsippa.
Svar från TomasKronberg 2016-10-23 21:55
Tack! Det finns fler än jag som har svårt att få fokus på just blåsippor - i det här fallet handlar det väl om ett extremt litet skärpedjup. Jag låg på magen med 100/2.8 full glugg och inte mycket ljus. Och 24x36 (småbild) som sagt.

/T
Har ingen sådan funktion, vad jag vet, vilket känns bra! Det räcker att telefonen vill bestämma vilka ord jag ska skriva när jag skickar meddelanden. Jag gillar också blåsippan!
Svar från TomasKronberg 2016-10-24 16:53
Det är en app jag laddade ner som ska kolla virus och "skräpfiler" som telefonen samlar på sig, fanns inte inbyggt. Vet inte om den gör så mycket mer än att den segar ner telefonen och kommer med dumma förslag..;.). Brukar stänga av den och bara köra någon viruskoll emellanåt.

Kul att du gillade sippan!
/T