Blir det "bättre" bilder med en M9?

Nä, kanske inte. Men det är roligare.

Från Roslagen

Nä, förmodligen inte, men vissa bilder går inte att ta med en mobilkamera.

Som den här t.ex. Tycker nog att det är lite mer "tryck" i färgerna om man säger så...

Det var en massa fårskallar på bete (förutom mig då)

Hågadalen nära Hågahögen - det här var en gång en ö i skärgården.

Ensam tall, har stått där så länge jag minns..

Nya räcken till bron över Hågaån.

Ja, kanske är svårt att förstå, men det handlar inte bara om skärpa. Det finns andra parametrar som inte går fram här. Det framgår inte heller i utskrifter, så varför har man en Leica? Vet inte. Nostalgiska skäl kanske.

/T

Inlagt 2016-08-08 18:29 | Läst 824 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Duger gott. Fina bilder
Svar från TomasKronberg 2016-08-08 18:54
Tack. Jag vet att den duger, men är det värt pengarna? Kommer i alla fall aldrig sälja den, likalite som jag säljer min M2 eller min M5.
/T
Vilka vackra naturbilder Gillar bilden med den ensame tallen och den med får Ha det gott : ) // Gert
Svar från TomasKronberg 2016-08-08 20:22
Tack tack.. Fåren brukar inte få gå så vilt till.!
/T
Håller med,
och håller inte med! :)
Tror bilderna går att ta med en mobilkamera!
Men det e mycket roligare med en M9:a! :)
/B
Svar från TomasKronberg 2016-08-08 20:25
Såvitt jag vet finns ingen mobilkamera med 15 mm:s brännvidd (om man talar om 35mm-formatet). De här bilderna är tagna med en Voigtländer 15/4.5. Så jag håller inte med dig. Och allting är roligare med en M9.
/T
Är det ingen "känsla" i kameran, blir det få bilder tagna!
Jag spelar i en annan division än Leica, har nyss uppgraderat till min första fullformatare, en Sony A7II.
Kommer det att synas på mina bilder? Inte alls säkert. Syns det på mina mungipor? Definitivt. :-)
Svar från TomasKronberg 2016-08-08 20:28
Jag tror det kommer att synas på dina mungipor. Sony A7 är väl i samma division som Leica, lite mer prisvärt skulle jag tro. Jag skulle köpt en A7 om det inte var så att mina vidvinkelobjektiv från Leitz inte passade så bra på A7.

/T