Det här är inte M2-bilder...

Hade tänkt skicka lite M2-bilder, men hann inte skanna. Så det får bli lite andra bilder i stället.

Lite höstbilder (efter tre försök):

/T

 

Inlagt 2014-11-01 00:07 | Läst 1183 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Synd, M2 bilder är ju alltid lite speciella, LO
Svar från TomasKronberg 2014-11-01 10:49
Kommer så småningom. X1 är ganska ok också. /T
2014-11-01 10:53   Nils-Erik Eriksson
Undrar hur påståendet att M2 bilder är litet speciella, motiveras. Jag trodde att det var fotografens förmåga att skapa bilden tillsammans med sin för stunden använda utrustning, som var speciell. Jag tycker att dina bilder är bra och kanske tom. exponerade med en kamera och objektiv, som slår Leica förutom priset förståss!
Svar från TomasKronberg 2014-12-05 11:42
Trevligt att du tyckte bilderna var bra. Du antyder att kvaliten skulle vara bättre än Leica, i själva verket är det Leica. Fast inte M2 eller M9 utan X1 med APS-C-format. Angående det speciella med M2, så har jag kommenterat det tidigare i stycket nedanför.
/T
Det är kanske inte M2 som är så speciell (förutom handhavandet då - det är ju en mätsökarkamera, ganska sällsynt nuförtiden), utan det är nog snarare Leitzobjektiven. På 70-talet var det väl i stort sett bara på Leitz egna kameror man kunde sätta på ett M-objektiv om jag inte minns fel.

Jag hade Leica på 70-talet och testade mina kompisars japanska systemkameror med tillhörande objektiv... På den tiden kom dom inte i närheten vad det gäller kontrast framför allt, det var ju svartvitt som gällde. Försökte man få samma "svärta" med dom så sotade de ljusa delarna ihop totalt - hjälpte inte att man kopierade på hårt papper. Men det var ju inte kamerornas fel - en analog kamera är ju egentligen bara en slags "filmhållare" som ska se till att filmen ligger plant.

Ja, jag vet nuförtiden är det annorlunda, japanerna har kommit ikapp med sina objektiv (har själv flera utmärkta Canonobjektiv), men Leicaobjektiven har också blivit bättre....