En dag på Skansen, eller är det något nytt?

Gjorde ett besök på Skansen häromdan. Det verkar vara brist på djur att titta på, de kanske har gått och gömt sig. Märkligast var att på LillSkansen fanns det nästan inga djur alls. Jag såg en katt och någon kanin(!) Däremot syntes det både varg, järv och lodjur för ovanlighetens skull.

Jag har inget bra objektiv för att fota djur, försökte med mobilen (har 10x zoom optiskt så det motsvarar 240 mm i småbildsformatet, men det blev inte bra ändå) men djuren rörde på sig.

Först något helt annat:

En gammal bensinpump!

Sedan fikade vi på Bollnästorget tror jag det heter.

Så den här fjällugglan jag tog en bild på för några år sedan med mobilen. Nu satt den närmare, tyvärr skymd av löv och bakom galler (som ligger långt utanför fokus). Väldigt populärt fotomotiv. Undrar om alla insåg att gallret skulle synas om man inte vidtog åtgärder som att gå närmare eller försöka rikta objektivet mellan gallren.

Lite ankor vid Skånegården...

Skånegårdens innetorg.

Konsum - eller COOP som det heter numera.

Så var det bensinpumpen igen då. Finns lite motiv där man minst anar det.

/T

Inlagt 2018-08-23 21:25 | Läst 387 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Kul! Skansen har rätt mycket trevligt att bjuda på!
PS. tror nog din 'Fjälluggla' är en Lappuggla..
Hälsn!
Svar från TomasKronberg 2018-08-23 22:25
Du har säkert rätt! Gissade bara - vet egentligen inte vad jag fick "fjälluggla" ifrån. Är det det som kallas "killgissning"? Ny glosa som betyder att man säger saker som man inte har riktigt koll på. Oftast killar eller män då. Kan ligga något i det.

/T
ehrsa 2018-08-23 23:14
He he, ja det kanske är så.. 'killgissa' är ett roligt ord, definitionen stämmer rätt bra.. Här är en 'Fjälluggla': https://www.artportalen.se/Image/830250
Hälsn!
Roligt skrivet! Existensiellt liksom! ;)
/B
Svar från TomasKronberg 2018-08-24 14:36
Tack för det! Är man uppmärksam kan man ana gallret framför Lappugglan, men med småbildsformatet blir skärpedjupet så kort att det knappast märks. Objektivet är för stort för att klämma in genom gallret.

/T