En liten promenad i Hågadalen och lite PS

Ja, nuförtiden är det väl inte fel att trixa lite med PS... eller?

Tog en promenad i Hågadalen. Motiven såg djävligt tråkiga ut i displayen och jag kände mig deprimerad (nyss blivit pensionär och det var inte så roligt som jag trodde - jag har ju ändå en  massa intressen: foto och musik som jag inte kommer igång med av någon anledning)

Lägg märke till att det finns en bänk däruppe man  kan sitta på och titta på utsikten...

Det var väl oxå så att himlen var lite med mig...

Hågadalen liknar plötsligt en tropisk urskog! Det är inte vad jag upplever det som1

 

De här tankarna dök upp idag:  Jag har länge kollat på Fotosidans Galleri - jag är otroligt imponerad, klår det mesta tycker jag. Jag var för ett tag sedan på Fotografiska och tittade och blev inte såå imponerad - FSGalleri är enastående. Har försökt få in bilder där men inte lyckats och jag är inte ledsen för det -får väl försöka igen ...;:) Har oxå märkt att det ofta är väldigt mycket "fotoshoppade" bilder... Inget fel med  det. De är ju de här oxå utan att jag har någon speciell avsikt med det.

Ok, allt för idag

Tomas

 

Inlagt 2015-05-28 22:22 | Läst 1161 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Gillar dessa naturbilder som du fixat till fint och lagom!
Svar från TomasKronberg 2015-05-29 20:59
Tack! Jag skulle nog egentligen säga att fixet är mer än lagom (i alla fall vad jag brukar göra) - men jag gillade dem till slut.
/T
Fin dramatik i dessa, härliga färger fina moln och en bra teknik dessutom! Må gott, LO
Svar från TomasKronberg 2015-05-29 21:01
Tack för det! Jag anser mig inte själv vara något proffs på PS, men jag gör så gott jag kan och letar efter funktioner som har någon betydelse för mig (förutom de vanliga då: färg, kontrast, skärpa och sån´t). Ha det bra!
/T
Dubbelolle 2015-05-29 21:44
Jo jag är självlärd o provar hela tiden, men nu har jag nått dit hän där jag tycker jag kan det jag behöver med PS o SILVER EFFEX och då finslipar jag hellre det än att bara ösa på med nytt, ha det fint, LO
Svar från TomasKronberg 2015-05-29 22:02
Silver effex har jag funderat på. Har länge velat ha någonting som liknar Leica m + TriX men han inte lyckats få till det ens med M9 och olika inställningar. Eller så skulle man kunna ladda M2 med film och plåta - men då är det där med: ska ja soppa det själv (har inga kemikalier hemma) eller lämna det i butik, få negativ, scanna... o.s.v. Visst kan jag göra det, men det känns inte så lockande.
/T