Fortsättning på Leica och smartfån

Jag har aldrig fått så många svar på ett inlägg som det här om Leica och smartfån - undrar varför?

Den här sidan (och många andra) handlar väldigt mycket om den senaste kameran. Det verkar nästan som om man är bakom flötet om  man som jag fortfarande har en 5D och är nöjd med den nu när det finns 5D III och 6D. Tyvärr kanske jag skulle vilja ha en Leica M (240), men har faktiskt inte råd med det. Ja, kanske, men väntar ett tag med det. Det finns ett litet men med Leica och det är att mätsökaren inte alltid är perfekt - dvs man missar skärpan ibland. När det funkar är det en skärpa som slår allt annat kan jag säga.... Ja, och inte bara skärpa naturligtvis

En förstoring: skärpedjupet är minimalt. Ligger i höjd med ögonen, varför skärpan syns i glasögonen (där jag finns) vet jag inte. Hårstrårna lite framför öronen är skarpa liksom fjunen på kinderna. Att skärpan syns i glasögonen är kanske något optiskt fenomen...;)

Jag köpte inte den här kameran för att visa bilder på webben om ni förstår vad jag menar...

/T

Inlagt 2014-06-29 09:18 | Läst 1172 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Vilken kamera är det? Och objektiv?
Svar från TomasKronberg 2014-06-29 10:05
Leica M9, Summarit 75/2.5