Inga jämförelser med Roine Magnusson - tro inte det

Som sagt: jag kommer inte i närheten av Roine.  Men här är min uggla:

Vill då bara påpeka att den är tagen på Skansen(!) med en mobilkamera. Mobilkameran har en optisk zoom på 10 gr, så det här skulle motsvara 240 mm i småbildsformat.  Ni kan säkert hitta optiska kortakommanden som t.ex. att det högra ögat är skarpare än det vänstra. Jag vet inte, kameran har stabilisator också och det är möjligt att skärpan inte ligger i rätt plan. Det är lite suddigt på vissa ställen...

Annars har jag varit ute och gått i det vackra vädret, i söndags t.ex. Det var -9 grader och batteriet ville inte hänga med hela tiden.

OK, man skulle kunna kommentera. Men vad ska man säga? Naturen talar väl för sig själv. Eller vill ni veta bländare och slutartid, kamera och objektiv? Spelar nog inte så stor roll skulle jag vilja säga.

Som sagt: den översta bilden är taget med mobil, de andra med en något bättre kamera... Därmed inte sagt att varje kamera är bäst i alla sammanhang.

Tomas

Inlagt 2018-01-22 20:19 | Läst 746 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Heja och bravo, alla normer måste testas och undersökas och ibland brytas. Ny trend kanske, fågelbilder med mobil.....Skoj! Och sköna vinterbilder!/ Björn T
Svar från TomasKronberg 2018-01-22 21:10
Tack! Fågelbilder med mobil blir nog svårt (såvida dom inte sitter still på Skansen;-)). Jag har full förståelse för fågelfotografer som sitter och väntar med extrema teleobjektiv...

Naturen i sin vinterskrud står ju still däremot.

Tomas
Stående applåder för den där mobilbilden av ugglepippin!
Svar från TomasKronberg 2018-01-23 10:27
Tack för det! Jag hade vid detta tllfälle också en kamera med fast optik med mig, men ugglan var för långt bort, 10 meter eller mer.

/T
Närbild på uggla med mobil är något jag aldrig funderat på, men visst fungerar det. Vilken mobil har sådan zoom?
Svar från TomasKronberg 2018-01-23 10:22
Samsung Galaxy K Zoom hette den. Tyvärr tror jag inte den tillverkas längre. Har en kamera med 10 X optisk zoom, 12 mpix sensor. Köpte den för att ha en kamera att alltid ha med mig. För att vara en mobil från 2014 tycker jag den har bra bildkvalitet. Jag har utskrifter i A3 som ibland kan vara svåra att skilja från en "riktig" kamera vid första påseendet.

Här på Fotosidan har jag i min blogg testat om folk ser skillnad på bilder med mobilen och andra bilder, ofta har de tagit fel.

/T