Inga märkvärdiga bilder (mina alltså..)

Vi var ute och gick i Uppsala en dag när det var höst, gick till konserthuset för att titta på Henry Diltz utställning: "backstage legend". Har ni varit där? Kostade hundra spänn i intrång och inte särskilt många foton. Jag säger inte så mycket mer för att inte verka märkvärdig, men värdet i fotona ligger nog mer på det dokumentära planet. Jag menar nog att en bild på Jimi eller Stones alltid smäller högt, spelar nog inte så stor roll vem som tagit den. Dessutom var bilderna hängda så att det hela tiden speglade sig i glaset. Märkligt...

Nåväl:

Konserthuset i Uppsala (undrar varför jag inte kan få större bild på fotosidan - det här är 12 Mpix) Måste man vara guldmedlem?

En annan vy

Tillbaka till Engelska parken - ja höstfärgerna ser ni ju själva. Jag skriver det här inlägget mest för att visa bilder på hösten.

Ja, jag vet att det är tjatigt. Men färgerna är fina.

Allt för idag.

/Tomas

 

Inlagt 2014-10-15 22:08 | Läst 1428 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Fina höstbilder blev det - fint! LO
Svar från TomasKronberg 2014-10-15 22:58
Tack!
Ja, det är ju så att höstbilder främst förknippas med färger - och så är det väl. Ibland känns det som om alla bilder är tagna: löv och sån´t.
/Tomas
Härliga höstfärger!
Man kan ändra bredden på bloggkolumnen i bloggens inställningar. Då blir bloogbilderna också lite större.
/Niklas
ztenlund 2014-10-15 23:58
Den oförstorade bloggbilden alltså. Man kan få den att bli 640 px bred istället för 450 px som ovan. Hur stor bilden blir när man klickar på den påverkas inte.
niiiik 2014-10-16 07:29
Ja, precis. Trodde det var det Tomas menade.
Eftersom hans bilder fyllde min högupplösta skärm vid uppförstoring.
/Niklas
Svar från TomasKronberg 2014-10-16 11:07
Tack för tips och kommentar! Ska kolla på inställningar.
/T
Nej, jag har skippat utställningen. Min känsla har varit att 100 spänn känns väl tilltaget i sammanhanget. Jag var inte så lockad av någon av akterna på själva festivalen heller, även om de säkert var bra på att spela gitarr. :)

Bilden du lagt upp är i maxstorleken 2880 på längsta sidan. Det är dock omöjligt att se om man inte har en sådan skärm genom att bara klicka upp bilden. Har du Firefox borde du kunna dra bilden upp till tabbraden och få fram den i full storlek. Man kan högerklicka på den också, och får upp den den vägen också, om man skruvat javascriptinställningarna så att FS inte kan spärra högerklick. Att man nu ska behöva skruva inställningarna är en annan femma. Min protester mot detta har mött mycket lite gehör hos redaktionen. Det finns ju folk som vill ha sina bilder "skyddade"...

Näst sista bilden gillar jag lite extra, för jag tycker det är så svårt att få det där att fungera. Jag har ibland stått och glott på olika ställen i Engelska parken och försökt tänka mig något vettigt utsnitt som fungerar i färg. Typiskt sett har det inte blivit någon större succé.
Svar från TomasKronberg 2014-10-16 11:23
Tack för kommentar!

Den näst sista bilden blev bättre än jag trodde när jag stod där. Så där är det ibland, man kan överaska sig själv fast man tror man har full kontroll. Sedan är det ju så med foto, att det ögat tycker ser bra ut inte alltid blir så bra på bild. Beror antagligen på att ögat alltid fokuserar i en liten punkt, medan kameran ser ett vidare perspektiv. Jag har skrivit om det tidigare i min blogg. Jag hävdar att ögat ser inget skärpedjup, egentligen ser man mycket dåligt utanför "den gula fläcken", men hjärnan fyller i eftersom vi rör på ögonen hela tiden. Man kan kolla det där genom att fokusera på t.ex. en tidningsida, hålla kvar blicken och försöka läsa vad som står en bit utanför texten du fokuserar på. Däremot är ögat bra på att fokusera (från någon cm till oändligheten), men närgränsen brukar bli sämre med åren.

För några år sedan försökte jag få biljetter till en konsert med Paco de Lucia, men det gick inte och var rätt så dyrt. Jag har en känsla av att det blivit lite billigare sedan dess.

/T