Leica M2

Ja, jag vet att det här får folk att kolla (rubriken), men ändå: Verkar det här vettigt?

Det är ändå bara en "filmhållare", optik från Leitz är en annan sak och den verkar också stigit i pris på både gamla och nya objektiv.

Även M2 i krom kan man numera få betala över 10 papp för. Till saken hör att jag är Leicanörd...

Ja, det står 280 000 SEK! Det är över en kvarts miljon - man får en hyfsad bil för de pengarna! Och man får pengar över för att köpa en analog Leica. Tror de kostar ca. 40-50 papp nuförtiden, men då är de ju helt NYA!

/T

Inlagt 2022-08-25 19:35 | Läst 888 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Tomas
Jag såg i kommentarfältet på min blogg "Ilford & Kodachrome" här nedan, att du var med där - alltså har du sett bilden på den svarta M3 som jag hade på 1970-talet. Den var dessutom försedd med ett svart Summilux 1,4/50mm av det tidiga utförandet - bara det objektivet en raritet i dag. Allting i nyskick.
När jag sålde i slutet av årtiondet, fick jag ca. 10% mer än om det hade varit kromade grejer. I dag skulle den kombinationen kamerahus/ objektiv troligen inbringa oppåt en halv mille.
Den enskilde har ju inte någon kristallkula att kolla in framtiden med - men visst är det en vansinnig utveckling!
Jag e också långnäsa, för jag hade två svarta M Leicor under 1960-talet! Men inget facit! ;)
Och min gamla Leica M6 och M4 och stigit ganska bra pris de senaste åren! Men det e ointressant, för jag fotar med kamerorna! Men den som köper den här svarta M Leican du visar i bild, den fotar nog inte med den, utan det e en vitrinskåpskamera!
Det här e en del av den marknad och efterfrågan som finns bland udda kameror!
/B