Livet är kort med mobiler och systemkameror

Ja, det här med mobiler och kompakter och systemkameror har kommit upp....

Det här är en bild med taget med min kära systemkamera - en bild jag inte tror går att ta med en mobil eller kompakt, såvida den inte har ett motsvarande 15 mm objektiv (småbild/FF eller vad ni vill kalla det)

Ett försök med mobilen och den kämpar bra, men från samma position blir det inte lika bra.

Självklart klarar den sådana här motiv lika bra som M9, kanske bättre p.g.a. större skärpedjup.

Man har kameror till olika ändamål - oftast klarar man sig med en mobil/kompaktkamera nuförtiden, men det finns ingenting som skulle förmå mig att sälja vare sig M9 eller 5D. De har nämligen kvaliteer som inte syns på nätet...och då menar jag inte att man måste smälla upp en A1kopia på väggen för att se det! Första bilden på Eiffeltornet är ju inte ens taget med ett Leitzobjektiv.

/T

Inlagt 2015-05-17 22:43 | Läst 1266 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Håller med dig att en mobilkamera är kan vara begränsande. Men en bra kompakt kamera fungerar nog i dom flesta situationer. Var och en blir salig på sin tro.
/H-Å
Svar från TomasKronberg 2015-05-18 20:03
En mobilkamera har begränsningar - men räcker långt i vissa fall (i alla fall min). Min kompakt har sin begränsning i att den har fast optik (35 mm motsvarande småbild) Å andra sidan fotade jag nästan alltid med 35 mm:optik i nästan 20 år..(!) utan att tycka att det var begränsande.

/T