Ljuset är fotografens viktigaste redskap

Och den här dagen var ljuset bra - hade "bara" med mig en mobiltelefon.

Hågadalen i lite olika vinklar. Det här är ett motiv jag aldrig tröttnar på.

Som sagt

Jag är inte så säker på att utrustningen alltid är det viktigaste. Men som fotograf vill man ju gardera sig och vill därför ha en bra utrustning.

Sedan är det då det här faktumet att när vissa objekt dyker upp så har man inte sin tre kilo tunga kamerautrustning med sig och då missar man alltihop...

/Tomas

Inlagt 2018-02-16 21:56 | Läst 638 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Synd att du bara hade mobilen. Kvalitén räcker helt enkelt inte. Det är vackra och välkomponerade vintermotiv, men dom kräver en viss "krispighet" i skärpan för att komma till sin rätt.
När det är så här luddigt på skärm - hur skall det då se ut på en papperskopia?
Jag vet inte vad du har för skärm - på min skärm ser det inte "luddigt" ut. Märkligt!

Däremot! När jag tittat på bloggar idag ser jag bara delar av bilderna... avlånga och luddiga och det gäller inte bara min blogg. Jag antar att du klickat på bilderna och ser hela bilden.. eller så är det något fel på Fotosidan.

Kollade igen med olika opsystem och webläsare. Fungerar ok. i XP/Firefox och Win10/Firefox och Win10/Edge. Bilderna ser helt ok. ut avseende krispighet.

Win7/Firefox är också ok., men med Win7/Explorer11 ser det konstigt ut. Man ser bara delar av bilderna lågupplösta och avlånga. Om man däremot dubbelklickar för att se dem "större" blir de kanske inte större, men de ser bättre ut och framför allt ser man hela bilden. Lite oförklarligt. Jag vet hur skarpa bilder ser ut och med mobilen har aldrig skärpan varit något problem - har avhandlat det i tidigare bloggar där folk inte kunnat se skillnaden mellan Leitz och Samsung(!). Mobiler har andra tillkortakommanden jämfört med systemkameror - den skärpa man kan se på nätet är inte ett av dem. Jag har A3-bilder där jag ibland måste tänka efter om det är mobilen eller någon av mina andra kameror. För det mesta syns det mer på andra grejor än skärpan.

Har också upptäckt att bilder på min sida ("mina bilder") kan se olika ut beroende på vilket "visningsmod" det är.

/Tomas