Mera Val Disere 1982

Lite mer bilder från ett ställe med mycket snö: som sagt var det fyra meter, kan vara lite svårt att återge på bild men jag försöker. Först en bild med lite bättre färgbalans än vad jag tidigare kunde åstadkomma:

Mycket snö:

Mera snö:

Tysk framfart i de franska alperna - totalstopp... Det här var en parkeringsplats.

Det var verkligen väldigt mycket snö. Har aldrig sett så mycket.

Mer snö: Det här är en parkeringsplats..(!)

/T

Inlagt 2015-12-08 20:21 | Läst 1056 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Mysigt! :-)
Svar från TomasKronberg 2015-12-08 21:05
Ja, men bilisterna tyckte nog inte det, det var svårt att komma fram till orten och tillbaka. Vi hade kul i backarna i alla fall...
/T
Nu är bilderna mycket mer neutrala.
Svar från TomasKronberg 2015-12-09 17:36
Jag måste gjort något misstag i PS, varken originalet (diat) eller den inskannade bilden visar på det blåstick som syntes i mitt förra inlägg...;-)

Det är som du antyder rätt viktigt att man inte har något systematiskt fel när man tänker skanna ett stort antal foton. Därför använder jag bara det mest elementära i skannerns mjukvara för att sedan "fixa" det mesta i PS.

/T
Flash Gordon 2015-12-09 19:54
Ja det gäller verkligen att träffa så rätt som möjligt från start. Det blir väldigt jobbigt om man måste färgkorrigera varje bild individuellt.
Jag har nog närmare 100 lådor med dia jag håller på att beta mig igenom. Säg att det är 80 bilder per låda i snitt.
Så det är 8 000 bilder som skall gås igenom. Lär bli klart framåt midsommar i bästa fall.

Jag kör enbart med LR för detta. Där har jag en import preset som direkt direkt gör grovkorrigeringen.
Det underlättar.

Så det gäller verkligen att undvika alla systematiska fel för annars lär man inte orka komma i mål.
Sedan har jag flera pärmar med med negativ som jag också tänkte ta mig igenom med tiden. Det lär vara betydligt fler bilder. Nu tar jag bara hand om bilder som i huvudsak har närstående personer på bild. Landskap och mycket annat hoppar jag över.
Så det är väl tur man är nybliven pensionär. Detta projektet lär bli väldigt många mantimmar.
Svar från TomasKronberg 2015-12-09 21:44
Jag är också nybliven pensionär. Har mycket fritid med andra ord och har just börjat beta av mitt diaförråd - kanske inte lika stort som ditt( men startar från 70-talet). Dessutom har jag som du pärmar med svartvita negativ... Många av de bästa bilderna har jag naturligtvis kopierat som svartvita pappersbilder (bäst att förklara det här: "framkalla" och "kopiera" har inte samma betydelse som förr..).

Gillar inte LR eftersom programmet gör så mycket "behind your back" som det heter, vill helst ha full koll själv.. Håller mig till en gammal version av PS som funkar bra för mig.

/T