Sepiastudie i färg..

Vintern bjuder inte på så mycket färger - men ibland kan det vara lite inspirerande. Man får liksom använda de färger som finns. I det här fallet: vitt, svart, och brunt.

Hågaån (utan katt - for dom som kommer ihåg)..;-)

Inte mycket löv på träden nu inte...

"Less is more" säger en del.. Nästan lite som svartvitt foto, eller sepia. Men det här är färgbilder...

Fast ovanstående bild går inte att ta med den kameran som tog de övriga bilderna. Det är som Bengan säger (apropå hur avancerad kamera man behöver): ibland behöver man en fyrhjuldriven bil när snön har gjort vägen oframkomlig.. Fast han sa inte så ordagrant. Mer som att man kanske inte behöver en fyrhjulsdriven bil för att möta möjligheten av att man fastnar i en snödriva en gång vart tionde år. D.v.s. hur ofta behöver man en systemkamera för 55 papp när man klarar sig långt med en mobilkamera? Man klarar sig långt fast man kanske inte kommer över den där sista snödrivan ändå ;-) (om man nu skulle vilja det).

/T

Inlagt 2016-02-26 20:59 | Läst 1079 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Det var en häftig användning av den bruna färgen - som annars är rätt anonym. Jag kan inte erinra mig att jag har sett något liknande grepp. Mycket bra!
Tack! Ja, brunt är ju egentligen inte min favoritfärg - men här passar den rätt bra. Det gäller ju att hitta en lagom brun å mitt i vinterlandskapet..;-) Vet inte om du sett filmen: "Fyra nyanser av brunt" - antagligen en titel för att ytterligare förstärka hur tråkig den bruna färgen är! Egentligen är bilden på Eifelltornet också brunt, men det blir färgskiftningar med en 15 mm Voigländer på digitala kameror, så jag ville undvika det. Själv störs jag inte så mycket av det faktiskt.
/T