Zeiss i Lappland

Som jag skrev tidigare: jag har släpat med mig Hasselbladsobjktiv (Zeiss) på Lapplandsvandring med min far. Det var hans kamera och det blev jag som fick bära på objektiven: 50,80 och 150 mm - vägde en del. Pappa bar på kameran, men jag fick ju också lov att ta lite bilder.

Fin kvalitet, men idag vet jag inte ens om jag skulle vilja bära med en plastig spegelreflexkamera när det finns lättare kameror som också är bra. Jag kan väl bara säga så här efteråt att jag är glad över kvaliten och har glömt vedermödorna.

Tre bilder från Tarfala-Kebnekajseområdet. 1967 var det.

 

Inlagt 2014-03-13 22:16 | Läst 1306 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Härligt få se där har jag vandrat genom passet nästan krupit sista biten. Det är flera gånger jag vandrat där. Varje gång såg det annorlunda ut nere i dalen visst är det väl Dragryggen som ligger där om jag minns rätt just nu.
Jag o Jonen min hade också en massa kameror o objektiv med så sjukt tycker jag det är när jag tänker på det i dag.
Tack för bilderna som ger mig nostalgiska tankar.
Ha det gott
Gun-Inger
Svar från TomasKronberg 2014-03-13 23:22
Det ger mig också nostalgiska tankar. Jag kommer inte ihåg, vet bara att man ser Tarfalasjön med Sveriges enda kalvande glaciär i mittenbilden och det måste vara Kebnekajses toppar man ser i bakgrunden.

Ha det gott du också
Tomas
Äventyr skall inte vara lätta! ;)
Fina bilder!
/B
Svar från TomasKronberg 2014-03-14 22:04
Tack! Nä, det är de "tunga" man minns. ;-)
/T
Vackra bilder i svartvitt stort tonomfång, beskriver människans litenhet i vår storslagna natur...
med vänlig hälsning
/Hans -Åke
Svar från TomasKronberg 2014-03-14 22:05
Tack! Liten kan man onekligen känna sig i de här omgivningarna
/Tomas