Lagom luddiga tankar om fotografi och bilder av omvärlden med Färingsö som utgångspunkt

Magiska linjer

Spiraltrappor, broar och järnvägsspår. Med sina parallella linjer och kurvor har de en magisk attraktionskraft på oss fotografer. Jag har länge gått och sneglat på en sprialtrappa i parkeringshuset i Vällingby Centrum. I dag slog jag till.

Söndag eftermiddag mitt i semestern är ett perfekt tillfälle att fotografera här. Parkeringshuset är nästintill helt öde och ingen som stör eller undrar vad det är för nåt mysko man håller på med. Förresten så är hela centrumet ganska öde - badväder och överetablering kan man tänka. Handlarna i det påkostade och läckra K:Fem-varuhuset har det kämpigt och lockar med REA på REA-priserna. 

Samtliga bilder är tagna med 50 mm fast optik, vilket var lite knepigt. Blir säkert ett besök till med vidvinkeln nästa gång.  Allt fotat i befintligt ljus. Första bilden ser lite skum ut eftersom dagsljuset blandar sig med lysrören som hänger ner i mitten av spiraltrappan.

Jag har valt att ge bilderna hög kontrast i Camera Raw genom att dra på rejält med kontrast, svärta och fyllnadsljus. Det framhäver det råa och lite smutsiga i miljön som ett parkeringshus alltid har samtidigt som färgerna blir klara och detaljbilderna får en extra boost. Möjligen ser det en aning överdrivet ut och det vill jag gärna ha dina synpunkter på.

Jag är tacksam för idéer om vad jag ska göra annorlunda vid nästa besök. 

Bild 1.

Bild. 2

Bild 3.

Bild. 4

Bild 5.

Inlagt 2012-07-29 21:04 | Läst 4429 ggr. | Permalink
Brukar parkera där och känner igen trappan. Vällingby C bjuder på mycket intressant arkitektur, men K-fem verkar vara en rejäl kommersiell miss.
Det enda jag nånsin gör i K-fem är att fika på Massagotti på nedersta planet. Utomordentligt ställe, men tveksamt om det räcker för att få lönsamhet på hela huset.

Upphör aldrig att förvåna mej över köpcentra, gallerior eller affärsgator: 3/4 av affärerna är kläd- eller skoaffärer, och resten säljer mobiltelefoner. Kan ju inte gå i längden....
Riktigt snyggt med färger :) Allt gott