Här kommer det att finnas mycket bilder, hoppas jag:)

Se upp för fallande måsungar

Igår kväll när jag cyklade hem så hörde jag att måsarna var upprörda, jag stannade upp och lyssnade och hörde då en måsunge. Efter att ha lyssnat mig fram så hittade jag den här ungen som inte kunde flyga.

Ungen blev tyst och dom vuxna fåglarna gjorde skrämsel attacker mot mig, 

Men ganska snart började den att ropa på sina föräldrar igen.

Jag cyklade vidare och 50 meter därifrån så var det ännu en unge med upprörda föräldrar, den var lite mindre än den första. jag började fundera om det är normalt att dom lämnar boet innan dom kan flyga. 

Idag när jag cyklade hem från jobbet så såg ännu en unge i en annan del av centrum, ni som har kunskap om fåglar är det här normalt, kommer dom att klara sig tills dom kan flyga?

Det verkar som vi är inne i en  period med fallande måsungar från våra tak i centrum, behåll cykelhjälmen på även när du promenerar:)

Inlagt 2017-07-05 17:25 | Läst 1592 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Högst normalt! Dom är för stora för att vara kvar i sitt bo! Man får se upp för dom aggressiva föräldrarna bara, dom är inte att leka med..
Hälsn!
Svar från Mari Lidström 2017-07-05 19:40
Jag förstod nästa det, jag har bott inne i stan i 10 år och det är första gången jag sett det.
Ha det bra! Mari
Hemma hos mig har ungarna ockuperat lekparken, och föräldrarna låter inga människobarn leka där :)
Som Jan skriver så är allt som det ska, de lämnar boet väldigt tidigt.

Ha det gott! /Thomas
Svar från Mari Lidström 2017-07-06 15:50
En lekpark känns som ett bra val, för en av ungarna som jag såg är på en parkering men jag såg den idag och den verkar må bra. Det är skönt att veta att föräldrarna tar hand om dom och att det är ett naturligt beteende. Tänk vad man är sig med sitt fotograferande. Ha en skön kväll! Mari