Här kommer det att finnas mycket bilder, hoppas jag:)

Min skogsmatning

Det är alltid spännande att komma ut till vår skogsmatning för den stora frågan är... vad har mården hittat på den här gången. Det var mycket spår i snön både vid stugan och vid skogsmatningen, hare, rådjur, mården och mycket små spår från ett mindre djur än mården. Nu är vi väldigt nyfikna på vad det kan vara, vi får nog sätta upp åtelkameran igen. Det fanns även blodspår under matningen så en fågel eller sork har blivit mat och nån har även kissat där.

Förra veckan provade jag att hänga ut "talgbollar som jag gjort själv i engångsmuggar. Dom var förstås spårlöst borta, mården har nog en stor gömma med allt han tar från matningen. Nu har jag försökt binda fast min hemma gjorda "talgbollar" ordentligt, för jag har köpt plastkåsor på loppis och vill gärna ha kvar dom. 

Svartmesarna är först på plats när vi fyllt på med nötter, dom är så kvicka att det är svårt att få dom på bild.

När jag kom hem såg jag att vi även har en talltita eller entita vid matningen.

Inlagt 2021-01-17 14:09 | Läst 1051 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Det är alltid roligt att studera fåglar, jag har en matning men oftast tar jag inte ens fram kameran för jag tycker det är roligt att titta på fåglarna liksom. Försöker räkna antal och arter och det är ett helt företag ibland. :)
Svar från Mari Lidström 2021-01-17 18:38
Jag håller med dig att det är roligt att studera dom. När det är varmare brukar vi fika där. Hälsning Mari
Du har en del spännande djur vi din matning, helt klart. Ta fram åtelkameran igen. Kan de mindre spåren kanske vara ekorre? Fin bild på svartmesen, de är ofta kaxiga vid matningar och man kan komma nära dem.
Hälsningar Lena
Svar från Mari Lidström 2021-01-17 18:43
Det blir spännande att se, jag är inte duktigt på spår så det kanske kan vara en ekorre. När vi hade matningen vid stugan var talgoxarna modigast men nu när vi matningen i skogen ser vi vara nån enstaka. Det är nötväckan och svartmesen som syns mest. Hälsningar Mari
Gillar dina bilder, dom känns väldigt naturliga. Och att ha mård i närheten måste ge extra spänning! Hälsningar/ Björn
Svar från Mari Lidström 2021-01-18 18:14
Tack! Ja mårdens besök gör det hela spännande. Hälsningar! Mari
Alla ni som matar fåglar gör en stor insats nu när snön kom.
Tack tack
///Gun-Inger
Svar från Mari Lidström 2021-01-18 18:16
Tack! Det är ett nöja att få se alla fåglar som besöker matningen. Det känns som man gör en stor nytta för dom. Hälsningar! Mari