Här kommer det att finnas mycket bilder, hoppas jag:)

Nya grannar

Tänk vad glad man kan bli när man får nya grannar vid stugan även om dom skriker nästan hela tiden, ett par hackspettar har flyttat in i ett träd bara några meter från stugan. Nu har dom fullt upp, ungarna skriker hela tiden föräldrarna flyger fram och tillbaka, dom har ett hårt liv. Jag tog på mig min buske (kamouflagekläder i rep) sätter mig i en sänka intill ett träd bara några meter från boet. Hackspettarna brydde sig inte om mig, inga varningsskrik utan dom fortsatte med sitt matande.

Ingången till deras bo låg i skuggan och det var ett hårt ljus, så jag har fått ljusa upp skuggan ganska mycket för att hackspettarna skulle synas, men tillslut så kom en liten solstråle in och en av hackspettarna satte sig där.

Inlagt 2023-06-03 16:42 | Läst 809 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Fin bildsvit! Riktigt gripande att se samarbetet.

(Men se upp med hackspettar och husen. Vi hade ett uthus i timmer till ett fritidshus, taket hade varit dåligt och timret lite, lite angripet, hackspettar spettade bort timmer så att solen lyste igenom.)
Svar från Mari Lidström 2023-06-04 08:39
Tack! Än så länge har huset klarat sig, fast att vi har mycket hackspettar i området. För några veckor sen så kom en spillkråka och letade mat i en gammal björk medans vi satt ute och fikade. Vi har haft många naturupplevelse där, den jobbigaste var en sommar när en mård flyttade in i väggen och hade en kull ungar. Men det löste sig, när dom flyttade ut täppte vi till hålet som mården kom in i. Hälsningar! Mari
Trevligt med hackspettar med ungar i närheten, jag har mest haft koltrastar med ungar på tomten, men det är kul det med
Svar från Mari Lidström 2023-06-04 08:41
Koltrastar är roliga, jag har funderat på att sätta upp en holk. Det är verkligen roligt att sitta med lite fika och titta på alla fåglar. Hälsningar! Mari
pdahlen 2023-06-04 10:05
Jag brukar ha koltrastarna i förrådet eller i carporten, man kanske skulle prova med en holk och se om de gillar den. Jag satte upp en hylla utanför förrådet men den har de inte gillat, fastän den är skymd av buskar.
Fin serie bilder på familjen hackspett. VIsst är det kul att studera dem lite närmare? Jag har sett detta vid ett tillfälle men det var mer blad ivägen än på dina bilder. Det är bråda tider nu för många fåglar.
Hälsningar Lena
Svar från Mari Lidström 2023-06-06 20:12
Nu är det mycket att studera, vi har både blåmes, talgoxe och svartvit flugsnappare som häckar i våra holkar. Det är verkligen en härlig tid nu. Hälsningar! Mari
Åhh vilken lycka att få sådana grannar!!!Och inom fotoavstånd dessutom. Fina bilder 😊.
Ungarna hörs på långt håll då de, precis som du skriver, skriker hela tiden. Om man hör det lätet när man är ute i naturen brukar man ofta kunna hitta bohålet och få se föräldrarna komma med mat till sina omättliga små.
Hälsningar Christina
Svar från Mari Lidström 2023-06-06 20:14
Det känns verkligen lyxigt att ha dom så nära inpå. Men tyvärr hinner jag inte ut dit på ett tag eftersom jag ska resa bort. Jag får se om dom hunnit lämna boet innan jag kommer tillbaka, ungarna växer så fort. Hälsningar! Mari