Här kommer det att finnas mycket bilder, hoppas jag:)

Vildriket i Järvsö, del 1

Förra veckan var jag till Vildriket (Järvzoo) i Järvsö, där kan man se en del av dom Nordiska djuren. Vi bodde på Varghotellet som ligger i parken, alla rum har ett panorama fönster ut till varghägnet och man har tillträde till parken hela dygnet. Man får en nyckel så man kan gå ut och in i parken, man får även en fjärrkontroll till stora grinden så att man kan köra in bilen. Varghotellet har bara 5 rum, det finns ingen personal tillgänglig där, man äter äter sin frukost på Berghotellet som ligger utanför parken.

Här checkar man in.

Sen tog man bilen och körde in i parken till Varghotellet.

Efter en god middag på Bergshotellet gav vi oss ut i parken med ficklampor, det finns bara några lampor vid Varghotellet sen är det riktigt mörkt.

Skogsvildrenarna var helt vilda, tjuren jagade honorna, dom for runt så snabbt att det var ett under att dom inte krockade med tallarna. Dagen efter fick vi förklaringen, en av honorna hade börjat brustna igen. Vi fick en fin kväll i mörkret, det snöade lite grann och det var ett par minusgrader.

Vi var dom enda gästerna på Varghotellet så vi var helt ensamma inne i parken. Det kändes häftigt att vi hade hela parken och hotellet helt för oss själva, det är man inte van vid.

Det är härligt att vakna upp och när man tittar ut så står det en varg utanför fönstret Det var svårt att slita sig från vargarna och ge sig ut i parken.

Parken ligger i tallskog, man går på en 3 km lång träbro igenom hela parken, emellanåt så går man högt upp över marken.

Nu lite Tamrenar i dagsljus.

Fortsättning följer...

Inlagt 2023-11-03 19:42 | Läst 488 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Fina bilder, det verkar vara ett mysigt ställe. Jag ser fram emot fortsättningen.
Hälsningar Lena
Svar från Mari Lidström 2023-11-04 15:47
Tack! Det tar lite tid för mig med redigeringen, min dator är för gammal (7 år) för LR/PS, det hänger sig och tar tid. Men snart kommer en lite förtidig julklapp hem till mig. Hälsningar! Mari