Här kommer det att finnas mycket bilder, hoppas jag:)

Blir tagen som pressfotograf.

Det händer mig ofta att folk tror att jag kommer från någon tidning, senats var det på Roffe Wikströms spelning. Folk frågar om jag kommer från någon tidning, nu senast så sa jag ja. Tänkte att jag lättare får fota i fred då. Får ni ofta frågor om det?

Inlagt 2011-12-16 21:48 | Läst 2922 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Nä, verkligen inte. Du måste se särskilt proffsig ut. Härligt!
Svar från Mari Lidström 2011-12-17 11:48
Tror inte att jag ser proffsig ut, det är nog bara att man tar för givet att det ska vara en pressfotograf på spelningar.
/Mari
Det har hänt mig några gånger, dels när jag fotade en flashmob under Pride i somras, och dels när jag fotade lite på ett dansställe jag brukar besöka i Stockholm.

Jag gissar att det är en kombination av att ha en systemkamera och att ta mer än bara en snabb snapshot... och kanske att våga komma nära... i varje fall för min del.

Att svara att jag är från någon tidning har jag hittills aldrig gjort... jag tror inte jag skulle vilja ägna mig åt möjliga följdfrågor. Fick du några sådana?
Svar från Mari Lidström 2011-12-17 11:57
Det var bara ett infall just den kvällen, dels för den som frågade var ganska onykter och skulle vara rolig och stod i vägen för mig, jag fick inga följdfrågor utan han släppte snällt förbi mig.

En gång hade jag varit ute och fotat lite och på vägen hem gick in i en klädbutik, då frågade personalen om jag kom från tidningen

Mvh
Mari
levitte 2011-12-17 15:35
Mm. Annars är det kanske bara att ta en helt annan konsekvens; om folk ändå tror att du är press kanske det är dags att börja frilansa ;-)

Mvh,
Richard
Tror inte du borde svara att du är från någon tidning, eller, kan få konsekvenser.
Samtidigt är detta litet larvigt, jag menar skaffa dig en a-skattesedel och kalla dig för frilansfotograf så är problemet ur världen. Justa bilder från spelningen.
Med vänlig hälsning
Svar från Mari Lidström 2011-12-17 11:52
Det var bara ett infall just den kvällen, dels för den som frågade var ganska onykter och skulle vara rolig och stod i vägen för mig. Jag får väl fundera på att bli frilansfotograf, problemet är att jag aldrig sålt en ända bild, men jag får väl prångla ut några bilder till släkten:))

Mvh
Mari
Jag är yrkesfotograf men jobbar inte för någon tidning. Hur löjligt det än låter, ju större kamera desto mer respekt. För några veckor sedan var jag i London och hälsade på min dotter som pluggar där. Jag, min far och mina två vackra döttrar gick på Oxford Street, plötsligt dök det upp en snygg bakgrundsvy och där ville jag ha min familj på ett foto. Stativ, stor kamera och långt objektiv räcker för att spärra av trottoaren på en av Londons mest trafikerade gator :) Det var massor av folk men alla gick runt...
Svar från Mari Lidström 2011-12-17 12:00
Bäst att ta mig sig stativet om man åker till London så att man får fota ifred utan en massa folk i vägen...

Mvh
Mari
Hej Mari!
Till och från har jag fått sådana frågor, men främst när jag har något av mina teleobjektiv påmonterade. Det är som om det inte finns på världskartan att fotografering kan vara så intressant för en amatör, att man släpar runt på skrymmande prylar när det finns kompaktkameror. :-)
/Nonno
Svar från Mari Lidström 2011-12-17 14:26
Det har du säkert rätt i, vi är väl lite nördiga som släpar på sån tung utrustning när man ska roa sig. Ibland får man inte ta in sin systemkamera, då tar jag med min Canon G12 istället för utan kamera så känns det ganska naket./Mari